ΤΟΠΙΚΑ

Ενα μήνα στο περίμενε ~ Αγώνας τα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

ενα-μήνα-στο-περίμενε-αγώνας-τα-ραντεβ-359604

Σε ορισμένες ειδικότητες η αναμονή ξεπερνάει το μήνα

Γολγοθάς έχει εξελιχθεί η συνταγογράφηση των φαρμάκων που χρειάζεται για την υγεία της 65χρονη Βολιώτισσα καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ της ειδικότητας που την ενδιαφέρει δεν μπορούν να την εξυπηρετήσουν γιατί έχουν κλεισμένα όλα τα ραντεβού για το Σεπτέμβρη.

Ο 71χρονος σύζυγος της ασθενούς απηυδισμένος είπε ότι εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να καταφέρει να κλείσει ραντεβού, όμως ο ένας γιατρός απαντάει πως δεν έχει διαθέσιμο, ο άλλος τον παραπέμπει σε συνάδελφό του και ο τρίτος του ζητάει να τηλεφωνήσει εκ νέου, αλλά τελικά δεν μπορεί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε περιστατικό γιατρού που τη μία μέρα ήταν συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και την άλλη μέρα του είπε ότι αποχώρησε από τη σύμβαση κι έτσι δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει.

«Ωστόσο, όλοι έχουν χρόνο και κάνουν συνταγογράφηση το απόγευμα όταν έχει να πληρώσεις 10 ευρώ, ενώ πληρώνονται κανονικά από τον ΕΟΠΥΥ» συμπλήρωσε.

Ο 71χρονος άνδρας αναρωτήθηκε αν είναι σωστό ο ίδιος να έχει 10.000 ένσημα και η γυναίκα του 5.000 ένσημα και να μην μπορούν να έχουν δωρεάν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους από την Πολιτεία για τον πόνο της συζύγου του.

«Οταν υπήρχε ακόμη το ΙΚΑ με την παλιά του μορφή αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν. Τώρα πάμε εκεί και μας λένε εμείς δεν είμαστε ΕΟΠΥΥ, αλλά ΠΕΔΥ και δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν» επισήμανε.

Η κατάσταση με τα ραντεβού με τους ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τον 71χρονο κατάντησε απελπιστική εδώ και δύο – τρεις μήνες.

«Δεν έχουμε μόνο εμείς πρόβλημα, αλλά όλος ο κόσμος. Ο γείτονάς μας λέει ότι έχει το ίδιο πρόβλημα καθώς κι εκείνος πληρώνει» είπε ο ίδιος.

Ο 71χρονος επισήμανε ότι δεν είναι μόνο τα 10 ευρώ που πληρώνεις για τη συνταγογράφηση είναι και το κόστος των φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι πληρώνει εξολοκλήρου το αντίτιμο όταν μάλιστα για το ένα φάρμακο είναι ακριβό καθώς ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο ασφαλισμένος μπορεί να απευθυνθεί στον ΕΟΠΥΥ και να ενημερωθεί από εκεί αν όντως στις επίμαχες ειδικότητες υπάρχουν τόσα πολλά κλεισμένα ραντεβού, ενώ για τη συνταγογράφηση υπάρχουν και άλλες ειδικότητες όπως γενικοί γιατροί ή παθολόγοι που μπορούν να εξυπηρετήσουν εφόσον πρόκειται μόνο για συνταγογράφηση και οι επίμαχες ειδικότητες έχουν πράγματι τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου