ΤΟΠΙΚΑ

Αναδουλειά στους υδραυλικούς της Μαγνησίας

αναδουλειά-στους-υδραυλικούς-της-μαγ-359636

Απογοήτευση στον κλάδο για τα οικονομικά

Δεν έχει τέλος η αναδουλειά αυτό το καλοκαίρι για τους υδραυλικούς της Μαγνησίας. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου λόγω της εφαρμογής του ελέγχου κεφαλαίων η κατάσταση στον κλάδο χαρακτηριζόταν δραματική. Ενώ κάτι ξεκίνησε να κινείται το διάστημα που ακολούθησε, οι εκλογές «πάγωσαν» τα πάντα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών, Απόστολος Τσούπρος, είπε ότι ο κλάδος που μετράει 110 οικογένειες δεν θα έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του το Σεπτέμβρη.

«Από τις 15 Αυγούστου και μετά συνήθως δουλεύαμε στις θερμάνσεις μέχρι και τον Οκτώβριο – Νοέμβριο ή και τα Χριστούγεννα αλλοτινά χρόνια. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν έχει χρήματα. Κάνει τα απολύτως απαραίτητα κι αυτά με δυσκολία» είπε ο ίδιος.

Προς επίρρωση επικαλέστηκε συνταξιούχο που του ζήτησε να περιμένει να πληρωθεί τη σύνταξή του σήμερα, Παρασκευή, ώστε να έχει χρήματα και να αγοράσει μία βρύση για να του την περάσει.

Οι εκλογές φαίνεται ότι στοιχίζουν ακριβά για τους υδραυλικούς. «Τα πάντα έχουν παγώσει, ενώ τραγική είναι η κατάσταση και με το Δημόσιο. Οσοι από εμάς έχουμε τιμολόγια που δεν έχουμε πληρωθεί οι δήμοι παραπέμπουν στο Σεπτέμβριο» είπε ο ίδιος.

Οι υδραυλικοί εργάζονται είτε μόνοι είτε με έναν υπάλληλο αρκετές φορές μέλη τις οικογενείας τους. Ομως, παρά το οικογενειακό των επιχειρήσεων η οικονομική κατάσταση είναι πολλή δύσκολη. «Οι δουλειές του μήνα φτάνουν μόνο για τη λειτουργία του σπιτιού, όχι για τις υποχρεώσεις» είπε ο κ. Τσούπρος.

Ο ίδιος είπε ότι παλαιότερα γινόταν εργασίες σε συντηρήσεις σχολείων όμως και σε αυτές μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι. Ο κλάδος είναι απογοητευμένος και δεν έχει παρά να περιμένει να …περάσουν οι εκλογές και η καθημερινότητα να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

«Να περάσει η μπόρα. Να αρχίσουν οι δουλειές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών.

Υπενθυμίζεται ότι η δεινή οικονομική κατάσταση είχε οδηγήσει το Σύνδεσμο πριν από ένα – δύο μήνες να καταγγείλει τον αθέμιτο ανταγωνισμό του κλάδου και να καλέσει τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι γίνονται εργασίες από υδραυλικούς που δεν έχουν τα νόμιμα παραστατικά να απευθύνονται στο Σύνδεσμο και να το αναφέρουν. Το 60% των υδραυλικών έχουν κλείσει τα βιβλία τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

Ο Σύνδεσμος πληροφορεί το κοινό ότι μπορεί να απευθυνθεί για αναφορές στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Παύλου Μελά 43-45 κάθε Δευτέρα – Τετάρτη 19:00 – 21:00 και στα τηλέφωνα 24210-71891 / 6945798970 / 6977572339.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου