ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Είκοσι δύο αιτήσεις για την καθαριότητα στα σχολεία

αλμυρός-είκοσι-δύο-αιτήσεις-για-την-κα-359646

Την ανανέωση του τρόπου απασχόλησης αναμένει η Σχολική Επιτροπή

Σε αναμονή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για το φετινό καθεστώς απασχόλησης των καθαριστριών βρίσκεται η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλμυρού για την κάλυψη των θέσεων σε σχολεία του δήμου.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για πλήρωση των κενών θέσεων ολοκληρώθηκε και συνολικά υποβλήθηκαν 22 αιτήσεις. Η Σχολική Επιτροπή θα προχωρήσει στη μοριοδότηση των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων που έχουν οριστεί ώστε να είναι έτοιμη για τις προσλήψεις όταν το υπουργείο ανανεώσει τις συμβάσεις.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Σταυραντώνη, είπε ότι «προς το παρόν το καθεστώς απασχόλησης βρίσκεται στον «αέρα» και περιμένουμε από το υπουργείο να δώσει το «ΟΚ».

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις αφορούν στην κάλυψη τεσσάρων θέσεων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού (1 θέση), στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πτελεού (1 θέση), στο Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου (1 θέση) και στα 2ο & 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού (1 θέση) μετά τη συνταξιοδότηση των καθαριστριών.

Στην Διεύθυνση Καθαριότητας αντίστοιχα αναμένουν την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις με 8μηνο πρόγραμμα απασχόλησης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, είπε ότι ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού έγινε με σκοπό όταν το ΑΣΕΠ προκηρύξει τις θέσεις, η δημοτική αρχή Αλμυρού να είναι έτοιμη για την πρόσληψη των ατόμων.

«Το προσωπικό σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης θα προσληφθεί τα Χριστούγεννα ώστε να καλυφθούν και το καλοκαίρι του 2016 οι αυξημένες ανάγκες για την καθαριότητα» είπε ο ίδιος.

Ο δήμος Αλμυρού, όπως είναι γνωστό, ανανέωσε κατά δύο μήνες τις συμβάσεις εννέα ατόμων που απασχολούνταν στο τελευταίο 8μηνο πρόγραμμα, ενώ για το καινούργιο πρόγραμμα καθόρισε ότι οι αναγκαίες ειδικότητες είναι 18 και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί, δύο χειριστές γκρέιντερ, ένας υδραυλικός και οι υπόλοιποι εργάτες καθαριότητας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου