ΤΟΠΙΚΑ

Είπαν ότι ήθελαν να αγοράσουν τροχόσπιτο για να μονάσουν

είπαν-ότι-ήθελαν-να-αγοράσουν-τροχόσπ-361205

Στα χέρια της Αστυνομίας εκ νέου οι τσιγγάνες από το Περιστέρι

Δεν φοβήθηκαν το Θεό να προσποιούνται τις μοναχές, δεν φοβήθηκαν και τη Δικαιοσύνη να πραγματοποιήσουν ξανά το ίδιο αδίκημα. Οι τσιγγάνες από το Περιστέρι της Αττικής που συνελήφθησαν στο παζάρι του Αλμυρού την Κυριακή να πωλούν παράνομα εικόνες και σταυρουδάκια επανεμφανίστηκαν.

Οι δύο από τις τρεις, οι μικρότερες σε ηλικία (18 και 20 ετών), εντοπίστηκαν προχθές στην οδό Δημητριάδος να επισκέπτονται μαγαζιά και να ζητούν από τους καταστηματάρχες να αγοράσουν τα θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν γιατί σκόπευαν -όπως φέρονται να δήλωσαν όταν ρωτήθηκαν τι τα ήθελαν τα λεφτά- να αγοράσουν τροχόσπιτο για να μονάσουν.

Προφανώς όλο το διάστημα που μεσολάβησε από την Κυριακή συνέχιζαν να πωλούν παράνομα τα θρησκευτικά αντικείμενα.

Ωστόσο κατά τη σύλληψή τους στις 11 το πρωί είχαν διαφορετική αμφίεση. Είχαν βγάλει τα ράσα. Φορούσαν μαύρα ρούχα αλλά και κάλυμμα κεφαλής για να πείθουν για τον ιερό σκοπό που είχαν. Μάλιστα, σε άλλους καταστηματάρχες φέρονται να είπαν ότι ήταν από μοναστήρι.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στην οδό Δημητριάδος στο ύψος της Τοπάλη και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες. Κατέσχεσαν το εμπόρευμά τους και σχημάτισαν εναντίον τους κατηγορία για παραεμπόριο.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου στην Εισαγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης. Οι συλληφθείσες αφέθηκαν ελεύθερες και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Από την Αστυνομία συνελήφθη και μία τρίτη γυναίκα στη Λεωφόρο Αθηνών επίσης για παραεμπόριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου