ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο «ναι» για τη ΔΕΘ είπαν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας

ομόφωνο-ναι-για-τη-δεθ-είπαν-οι-επαγγ-363186

Συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ

Δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, κατά των μέτρων του τρίτου μνημονίου θα έχει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας.

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΜ αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην κινητοποίηση με στόχο τη διεκδίκηση της άμβλυνσης των υφεσιακών μέτρων. «Το τρίτο μνημόνιο είτε σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε σε φορολογικό θα δημιουργήσει πλήρη οικονομική ασφυξία στις επιχειρήσεις.

Το φθινόπωρο ανοίγουν πολλές φορολογικές υποχρεώσεις τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τα νομικά. Μετά τις εκλογές θα έρθει φοροκαταιγίδα, η οποία θα είναι δυσβάσταχτη για τους επαγγελματοβιοτέχνες, καθώς εκείνοι δεν πραγματοποίησαν τους αναμενόμενους τζίρους του καλοκαιριού» είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας.

Στην κινητοποίηση, είπε ο ίδιος, καλούνται να συμμετέχουν όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία με το κόστος μεταφοράς να επιβαρύνει τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη διαμαρτυρία για τα μέτρα. «Το οικονομικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί για τους μικρομεσαίους θα είναι ασφυκτικό και πρέπει να υπάρξει δυναμική κινητοποίηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και για το πρόβλημα που υπάρχει με την εισαγωγή πρώτων υλών και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να παρέμβει προς την ΓΣΕΒΕΕ να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να παρέχει μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα για τις εισαγωγές.

Ο κ. Πλαστάρας είπε ότι η συνάντηση επισήμανε ότι έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη στις πρώτες ύλες στη μεταποίηση καθώς λαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία που έχουν για τα παλαιότερα έτη και όχι τα σημερινά που ανταποκρίνονται και στις ανάγκες τους.

Κανονικά η εκδήλωση

Πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΜ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΟΕΒΕΜ με θέμα την επαναδραστηριοποίηση του κινήματος «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Η συνάντηση ομόφωνα αποφάσισε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, παρά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Οπως είναι γνωστό, από την ΟΕΒΕΜ προτάθηκε για πρόεδρος του κινήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, και η ταμίας του κινήματος, Στέλλα Τσιάμη.

Ο κ. Πλαστάρας είπε ότι «κάθε Ομοσπονδία ανά περιοχή προσπαθεί να επανεργοποιήσει το κίνημα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του καταναλωτή κάθε ηλικίας αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τυποποίησης των προϊόντων τους και εξαγωγής τους» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου