ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενισχύεται η ανακύκλωση από το δήμο Αλμυρού

ενισχύεται-η-ανακύκλωση-από-το-δήμο-αλ-363387

Στόχος η επέκταση του προγράμματος σε ολόκληρο το δήμο

Σε δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τις υποδομές προώθησης της ανακύκλωσης προχώρησε χθες ο δήμος Αλμυρού. Σύμφωνα με τη διακήρυξη ο προϋπολογισμός του έργου είναι 86.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» από το Πράσινο Ταμείο.

Ο εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια και μεταφορά ενός κλαδοθρυμματιστή, ενός μεταχειρισμένου ανατρεπόμενου φορτηγού οχήματος και ενός μεταχειρισμένου φορτηγού μη ανατρεπόμενου τύπου 4 επί 4. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.

Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση στο δήμο Αλμυρού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, γίνεται με αποκομιδή από συγκεκριμένα κεντρικά σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλά αντικείμενα.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η ανακύκλωση να επεκταθεί σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο και να ενισχυθεί. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στην πρόσφατη επιτροπή διαβούλευσης για τη διαχείριση αποβλήτων είχε προτείνει την υλοποίηση πολιτικού προγράμματος που θα έχει ως βάση τη συλλογή και την αποκομιδή των απορριμμάτων με το σύστημα «πόρτα – πόρτα».

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σοβαρότητα του θέματος και στους τρόπους μείωσης της ποσότητας των απορριμμάτων και της αύξησης της ανακύκλωσης, είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά στην τοποθέτηση ενός μπλε κάδου ανακύκλωσης και ενός πράσινου κάδου αστικών στερεών αποβλήτων σε κάθε οικία και συγκεκριμένα σε αρχικό στάδιο σε δύο Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αλμυρού: στον Πλάτανο και στην Αγία Τριάδα.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλμυρού συνεχίζει την καταγραφή προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων για την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων. Παράλληλα, επεξεργάζεται τα αποτελέσματα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των πολιτών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου