ΤΟΠΙΚΑ

Δίωρες στάσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ για την εκ περιτροπής εργασία

δίωρες-στάσεις-στη-βεμεκεπ-για-την-εκ-π-364829

Ακαρπη απέβη η τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας

Δίωρες στάσεις εργασίας ξεκινούν μεθαύριο, Πέμπτη, και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΒΕΜΕΚΕΠ στη Β’ ΒΙΠΕ. Η χθεσινή τριμερής δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Επιθεώρησης Εργασίας να σταματήσει την εκ περιτροπής απασχόληση το τελευταίο δίμηνο του χρόνου και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με το κανονικό τους ωράριο.

Στις 7.30 το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή και της Διοίκησης του ΕΚΒ.

Μετά την άκαρπη τριμερή στη 1.30 το μεσημέρι, το Σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει σε δίωρες στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 2 ως μέτρο άσκησης πίεσης προς την εταιρεία προκειμένου να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον κανονικό τρόπο απασχόλησης.

Το Σωματείο προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νομικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα προκειμένου η εκ περιτροπής εργασία να κηρυχθεί καταχρηστική.

Η ΒΕΜΕΚΕΠ εφάρμοσε την εκ περιτροπής απασχόληση στις 17 Αυγούστου με την επίκληση του ελέγχου των κεφαλαίων και τον αντίκτυπο στα οικονομικά. Από τότε η εργασία γίνεται σε δύο βάρδιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σωματείο, η εταιρεία είχε εισηγηθεί εκ περιτροπής απασχόληση και το Μάρτιο αλλά είχε ανακαλέσει την απόφασή της, ενώ στην αρχή του χρόνου έβγαλε εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια.

Στη χθεσινή τριμερή, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία δεν φάνηκε να έχει καμία διαλλακτικότητα και ήταν ανένδοτη. Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αποστόλης Κουρκούβελος, ο λογιστής Αργύρης Χαδούλης, σύσσωμο το Σωματείο Εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος και ο γραμματέας Δημήτρης Βασιλείου.

Ο κ. Παπαδημόπουλος είπε ότι το ΕΚΒ ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους και θα είναι και στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για την επαναφορά της πλήρους απασχόλησης. Δυστυχώς, όμως, ζούμε μέρες κατά τις οποίες τα νομοσχέδια που υπογράφονται έχουν χρήση μόνο από τους εργοδότες. Ο Νόμος δεν προστατεύει καθόλου τον εργαζόμενο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου