ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η μείωση κατά 20% στα μισθώματα στην αγορά Λιμανιού

συνεχίζεται-η-μείωση-κατά-20-στα-μισθώμα-366664

Παρέτεινε και για φέτος την ισχύ του μέτρου προσωρινής μείωσης των ανταλλαγμάτων χρήσης των καταστημάτων της νέας αγοράς του λιμανιού κοντά στο Τελωνείο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση ισχύος και για το 2016 του μέτρου μείωσης κατά 20% του ποσού των καθορισθέντων ανταλλαγμάτων χρήσης των καταστημάτων.

Η ενεργοποίηση της μείωσης θα υλοποιείται και πάλι με την κατάθεση αντίστοιχης αίτησης των καταστηματαρχών υπό την αίρεση της προηγούμενης ολοσχερούς εξόφλησης του συνόλου των εκκρεμών οφειλών τους (κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης το υπόλοιπο της οφειλής τους θα πρέπει να είναι μηδενικό).

Διευκρινίζεται ότι απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης και από τους ήδη ενταγμένους στο μέτρο, για την εξακολούθηση της παραμονής τους σε αυτό, έπειτα και από τη χρονική επέκταση της ισχύος του.

Μείωση των ανταλλαγμάτων υλοποιείται και στους νέους καταστηματάρχες – παραχωρησιούχους που δυνητικά θα τους παραχωρηθεί η χρήση καταστήματος ή καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε το μέλος Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος ζήτησε την αναδρομική ισχύ του μέτρου, σε σχέση με το χρόνο υποβολής της αίτησης των ενδιαφερομένων, δηλαδή να απολαμβάνουν εξ’ αρχής του έτους τη μείωση του ανταλλάγματος, οποτεδήποτε και εάν επιτευχθεί το αναγκαίο μηδενικό υπόλοιπο.

Επίσης, επισήμανε ότι το ευνοϊκό αυτό μέτρο θα πρέπει να συνεχιστεί, αν και έχει οικονομικό κόστος για τον Οργανισμό, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα καταστήματα και να μην κλείσουν, αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή, της Αγοράς Λιμένος Βόλου, η οποία δεν έχει μεγάλη εμπορική κίνηση, να μπορέσει να παραμείνει ζωντανή.

Αλλες αποφάσεις

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ αποφάσισε να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα οι ωριαίες και μηνιαίες χρεώσεις για τη στάθμευση αυτοκινήτων στο πάρκινγκ του ΟΛΒ, ενώ καθιέρωσε μηνιαία κάρτα χρήσης του χώρου στάθμευσης της κεντρικής προβλήτας λιμένος Βόλου.

Το κόστος προμήθειας της κάρτας θα ανέρχεται σε 10,00 € ανά κάρτα. Η μηνιαία χρέωση χρήσης του χώρου στάθμευσης (Parking) της κεντρικής προβλήτας λιμένος Βόλου, να ανέρχεται στο ποσό των 120,00 ευρώ. Επίσης, καθιέρωσε ετήσια κάρτα χρήσης του χώρου στάθμευσης κόστους, επίσης 10 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου