ΤΟΠΙΚΑ

Ετρεχε να σωθεί από τους καπνούς που «έπνιγαν» το διαμέρισμά του

ετρεχε-να-σωθεί-από-τους-καπνούς-που-έ-366982

Σε βοήθεια καλούσε χθες στις 3.15 τα ξημερώματα ο 57χρονος ενοικιαστής διαμερίσματος γ’ ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μυτιλήνης στη συνοικία της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην κουζίνα του σπιτιού του γύρω στις 2.30 το βράδυ δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή καθώς κοιμόταν, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει, όταν πλέον είχε κατακάψει την ηλεκτρική κουζίνα, τον απορροφητήρα, τα ντουλάπια και οι καπνοί «έπνιγαν» το διαμέρισμα.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας που μένει στο διπλανό διαμέρισμα άκουσε τις φωνές και άνοιξε την πόρτα να δει τι συμβαίνει. Όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από τον καπνό δεν έβλεπε μπροστά του και ο 57χρονος όρμησε επάνω του.

Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και στον τόπο έσπευσαν δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες κάλεσαν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς είχε εισπνεύσει πολύ καπνό.

Οι πυροσβέστες έδωσαν γενναία μάχη για να σβήσουν τη φωτιά πριν απειλήσει τα υπόλοιπα δωμάτια του διαμερίσματος, ενώ κάτω από την πολυκατοικία περίοικοι παρακολουθούσαν ανήσυχοι την κατάσβεση, γιατί φοβόντουσαν μήπως η φωτιά επεκταθεί στη διπλανή πολυκατοικία.

Τελικά η φωτιά κατασβήστηκε λίγο αργότερα. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε από την κουζίνα.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας δήλωσε ότι η φωτιά πρέπει να εκδηλώθηκε γύρω στις 2.30 το βράδυ, καθώς υπήρχε δυσοσμία και ο ίδιος βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει, αλλά υπέθεσε ότι ο καπνός που έβγαινε από το αιρκοντίσιον από το διπλανό διαμέρισμα ήταν παγωμένος αέρας.

Ο 57χρονος κοιμόταν ενώ η φωτιά κατέκαιγε την κουζίνα και εκτιμάται ότι είναι θαύμα που ξύπνησε έστω και την τελευταία στιγμή και έτρεξε να σωθεί. Το δωμάτιό του όπως αναφέρθηκε ήταν γεμάτο καπνός και οι τοίχοι μαυρισμένοι.

Ο ενοικιαστής ήταν μόνος στο σπίτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου