ΤΟΠΙΚΑ

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έντεκα άδειες

στην-επιτροπή-ποιότητας-ζωής-έντεκα-ά-368341

Σε συνεδρίαση καλείται την Τρίτη η αρμόδια Επιτροπή του δήμου

Με κυριότερα θέματα συζήτησης την αφαίρεση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων και την ανάκληση ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεδριάζει την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου.

Συνολικά η Επιτροπή θα συζητήσει για την αφαίρεση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων από έξι καταστήματα και την ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας άλλων πέντε, ενώ θα συζητήσει για τη χορήγηση μίας άδειας σε σνακ μπαρ και τη διακοπή λειτουργίας επιχείρησης.

Η συνεδρίαση θα κληθεί να αποφασίσει και για την απομάκρυνση περιπτέρου στην οδό Αναλήψεως με Γκλαβάνη στο Βόλο, καθώς ο μισθωτής αποχώρησε οικειοθελώς.

Πράσινο

Οσον αφορά στα θέματα Πρασίνου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα αποφασίσει για την έκθεση αυτοψίας κοπής δέντρων στην οδό Περραιβού 56, όπου υπάρχουν δύο είδη Ακακίας, υγιή, πλήρης ανάπτυξης με ύψος περίπου τέσσερα (4) και τρία (3) μέτρων αντίστοιχα, καθώς η θέση τους εμποδίζει τις εργασίες κατεδάφισης διπλοκατοικίας, και την εφαρμογή των αρχών της αντιστάθμισης και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την αίτηση δημότη για την κοπή λεύκας επί της οδού Νικηταρά 23 καθώς οι ρίζες της έχουν σπάσει το πεζοδρόμιο και μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό των πολιτών καθώς και την κοπή αυτοφυούς δέντρου, Αγριόλευκας, που ξεπερνά το ύψος των 8 μέτρων στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στο Κατηχώρι που αιτείται η Τοπική Κοινότητα για να προλάβει ζημιές και να ενισχύσει την υγιή ανάπτυξη των υπόλοιπων δέντρων.

Δόμηση – Βιώσιμη Κινητικότητα

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα κληθεί να αποκαταστήσει αδικία στο ρυμοτομικό καθεστώς με την τροποποίηση σχεδίου πόλης Αγριάς της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του δήμου Βόλου μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δόμησης. Σχετικά με τα θέματα Διεύθυνσης Κινητικότητας, η συνεδρίαση θα επανακαθορίσει τις θέσεις στάθμευσης επιβατικών δημοσίων χρήσεων αυτοκινήτων στις πιάτσες Κοιμητηρίου (Μαιάνδρου – Μελ. Μερκούρη) και στη Γέφυρα (Λ. Ειρήνης μεταξύ Καραμπατζάκη και Αβέρωφ).

Η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας σε επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε, έλεγχο των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και των γενικότερων συνθηκών και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης συμφωνεί με την πρόταση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Βόλου και Νέας Ιωνίας «Ο Αγιος Χριστόφορος».

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Συνδέσμου πρόκειται για οχτώ θέσεις στάθμευσης στο Κοιμητήριο στην οδό Μαιάνδρου και οχτώ θέσεις στάθμευσης στη Γέφυρα στην οδό Λ. Ειρήνης μεταξύ των οδών Καραμπατζάκη και Αβέρωφ για επίσης οκτώ θέσεις στάθμευσης.

Άλλα θέματα της συνεδρίασης είναι η έγκριση της μελέτης χωροθέτησης διαφημιστικών πλαισίων στο δήμο Βόλου και οι κανονιστικές αποφάσεις για αλλαγή οχήματος σε καθορισμένη θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ στην οδό Ογλ στο Βόλο και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τον καθορισμό στάσης οχήματος ΑΜΕΑ πλησίον της οδού Γ. Δήμου και στο ΚΕΠ Αγριάς, την προτεραιότητα των οδών Εσφιγμενίτου και Ζαλόγγου και την αμφιδρόμηση τμήματος της οδού Παραθύρη στην Δ. Ε. Αγριάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου