ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάλληλο το νερό στη Δράκεια και στον οικισμό «Βροχιάς»

ακατάλληλο-το-νερό-στη-δράκεια-και-στο-371807

Μικροβιακή επιβάρυνση στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού «Βροχιάς» και της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας «απαγορεύει» στους κατοίκους των οικισμών τη χρήση και κατανάλωση του νερού που προορίζεται για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφής.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου η μικροβιολογική επιβάρυνση διαπιστώθηκε μετά από αναλύσεις δειγμάτων που ελήφθησαν για τις Δ.Ε. Αρτέμιδας – Αγριάς, στο πλαίσιο τακτικού προγραμματισμένου ελέγχου, τα αποτελέσματα των οποίων κοινοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, από το αρμόδιο τμήμα της Επιχείρησης.

Από τα αποτελέσματα η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι συνάγεται ότι δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/20600/2001 για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

«Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ έχοντας ήδη ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες Αρχές, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και έχοντας αναρτήσει τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ (www.deyamv.gr), απαγορεύει στους καταναλωτές τη χρήση και κατανάλωση στους ως άνω οικισμούς, του νερού που προορίζεται για την ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ).

Αντιθέτως, το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ατομική καθαριότητα.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει η κείμενη νομοθεσία, για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν μέχρι εξάλειψης του προβλήματος και η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής» προσθέτει η ΔΕΥΑΜΒ.

Αναλυτικά ο μικροβιολογικός έλεγχος «έδειξε» για τη δεξαμενή «Βροχιά» ότι βρέθηκαν ολικά κολ/οειδή 14/100ml με παραμετρική τιμή τα 0 και κολοβακτήρια E. Coli 7/100ml με όριο τα 0. Στη Δράκεια αντίστοιχα τα Ολικά Κολ/οειδή βρέθηκαν 8/100ml, τα κολοβακτήρια Ε. Coli 2/100ml και οι εντερόκοκκοι 27/100ml με όριο επίσης τους 0.

Να επισημανθεί ότι στη Δράκεια με απαίτηση των κατοίκων το νερό δεν χλωριώνεται και γι’ αυτό εκτιμάται από πληροφορίες από τη ΔΕΥΑΜΒ ότι υπάρχει επιβάρυνση. Η Δημοτική Επιχείρηση θα προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες. Οσον αφορά στη δεξαμενή «Βροχιά», το επόμενο διάστημα θα γίνει καθαρισμός της δεξαμενής και επανέλεγχος με νέο δείγμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου