ΤΟΠΙΚΑ

Εκκρεμεί το 20% των φορολογικών δηλώσεων για το 2014 στο Βόλο

εκκρεμεί-το-20-των-φορολογικών-δηλώσεων-371998

Παράταση θα ζητήσουν οι λογιστές – οικονομολόγοι

«Στον αέρα» βρίσκεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2014 για το 20-25% των φορολογουμένων στην Εφορία Βόλου, ενώ εκπνέουν οι προθεσμίες υποβολής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Μαγνησίας, Αριστείδης Παπανδρέου, ενημέρωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί στην Εφορία Βόλου 158.102 δηλώσεις από σύνολο άνω των 200.000.

Ο ΣΟΛ Μαγνησίας εκτιμά ότι η παράταση στην υποβολή για φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι επιτακτική καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για τα νομικά πρόσωπα ενώ στις 26 Αυγούστου αντίστοιχα η προθεσμία για τα φυσικά πρόσωπα.

«Φέτος μέχρι και την τελευταία στιγμή εκδίδονταν εγκύκλιοι και άλλαζαν Νόμοι, με αποτέλεσμα να μην έχουμε προλάβει σαν επαγγελματίες να συντάξουμε και να υποβάλλουμε τις δηλώσεις των πελατών μας.

Η Ομοσπονδία θα ζητήσει παράταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων και μέχρι τέλος Οκτωβρίου για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα κομμάτι που δυσκόλεψε πολύ τη υποβολή και την καθυστέρησε είναι οι νέες διαδικασίες για τους αγρότες, τα οποίων οι δηλώσεις έγιναν πολύπλοκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι ακόμη και μέχρι μέσα Ιούλη εκδίδονταν εγκύκλιοι σχετικά με την αναγνώριση των δαπανών των νομικών προσώπων και υπήρξαν και πολλές αλλαγές στα έντυπα και μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του Taxis σε σχέση με τις εκκαθαρίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΟΛ Μαγνησίας είπε ότι «φέτος κανένας λογιστής δεν κατάλαβε καλοκαίρι καθώς κατά τη διάρκειά του υπήρχε μεγάλο άγχος και πίεση. Ελπίζουμε ότι η επόμενη υποβολή φορολογικών δηλώσεων που ξεκινά τον Απρίλιο να έχει έγκαιρα όλες τις απαραίτητες οδηγίες και ολοκληρωμένο σύστημα υποβολής μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2016.

Αυτή τη χρονιά, πάντως, είναι αδύνατον τα λογιστικά γραφεία να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον όγκο δουλειάς, ο οποίος έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, καθώς πέραν των φορολογικών δηλώσεων υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις και πολλές αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου