ΤΟΠΙΚΑ

Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης στα σχολεία ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς

άρχισαν-οι-εργασίες-συντήρησης-στα-σχ-372011

Γιγαντιαία προσπάθεια των Τ.Υ. ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες μετά τη δίμηνη καθυστέρηση λόγω των capital controls

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης – επισκευής στα σχολεία του δήμου Βόλου. Μετά τη δίμηνη καθυστέρηση λόγω της εφαρμογής των capital controls και τα προβλήματα που συνόδευσε με τα διοικητικά παραστατικά και τις εγγυητικές επιστολές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από τις γρήγορες ενέργειες που έκανε ο δήμος Βόλου και την πίεση που άσκησε ενέκρινε τις εργασίες και ο εργολάβος ανέλαβε καθήκοντα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης ενημέρωσε ότι ήδη εργασίες εκτελούνται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα για την επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων του κτιρίου.

Επιπλέον, συνεργεία δουλεύουν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής και την αλλαγή των κουφωμάτων και πλακιδίων. Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι η συντήρηση θα επεκταθεί σε όλα τα σχολικά κτίρια βάσει των τριών εργολαβιών για την εκτέλεση των οποίων θα καταβληθεί γιγαντιαία προσπάθεια με εργασία και τα Σαββατοκύριακα ώστε η διδασκαλία να γίνεται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε ανθρώπινες συνθήκες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εργασίες θα γίνουν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (επισκευή στέγης, εξωτερικά επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί), στο 11ο Δημοτικό Σχολείο (επισκευή και αντικατάσταση στέγης στους χώρους υγιεινής), στο 16ο Νηπιαγωγείο Βόλου (επισκευή και αντικατάσταση στέγης στους χώρους υγιεινής), στο 8ο Λύκειο Βόλου (τοποθέτηση μόνωσης στην ταράτσα και αντικατάσταση πολυκαρβονικού αιθρίου), στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (αλλαγή κουφωμάτων πλακιδίων στους χώρους υγιεινής) και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο (επισκευή μόνωσης στο δώμα και εξωτερικά επιχρίσματα). Επιπλέον, στο 10ο Δημοτικό θα γίνει αντικατάσταση υδρορροών και στο 16ο Νηπιαγωγείο αναδιαμόρφωση χώρων.

Στη Ν. Ιωνία θα ξεκινήσει επίσης συντήρηση στα σχολικά κτίρια ίσως από την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίες θα γίνουν στο 4ο Νηπιαγωγείο (επισκευή μόνωσης), το 4ο Δημοτικό Σχολείο (επισκευή μόνωσης), το 1ο Ειδικό Σχολείο (αντικατάσταση στέγης) και το 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας (αποξήλωση καμινάδας). Επίσης, εργασίες θα γίνουν στο 1ο Ειδικό Σχολείο (κατασκευή δικτύου εσωτερικής εγκατάστασης), στο 10ο Δημοτικό (κατασκευή δικτύου εσωτερικής εγκατάστασης και σύνδεση με δίκτυο ΕΠΑ) καθώς και στο 1ο Ειδικό Σχολείο και το 10ο Δημοτικό. Στο 8ο Νηπιαγωγείο προβλέπεται αντικατάσταση εσωτερικής εγκατάστασης και σύνδεση με το δίκτυο της ΕΠΑ.

Οσον αφορά στα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων εργασίες θα εκτελεστούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου, το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού, το 1ο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, το 1ο Νηπιαγωγείο Αγχιάλου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λεχωνίων καθώς και στο Γυμνάσιο της Αγριάς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι κατά προτεραιότητα να βελτιωθούν όλοι οι χώροι υγιεινής στα σχολικά κτίρια και να τοποθετηθούν μονώσεις στα δώματα των σχολείων όπου καταγράφονται προβλήματα.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι «κονδύλια συνολικού ύψους 180.000 ευρώ κατανέμονται ισόποσα στις τρεις εργολαβίες για τα σχολεία του Βόλου αλλά και της Νέας Ιωνίας και των Δημοτικών Ενοτήτων. Παρά τα περιορισμένα χρήματα που έχουμε διαβεβαιώνουμε ότι οι εκπτώσεις από τις εργολαβίες που θα υπάρξουν θα διατεθούν για την εξασφάλιση και άλλων έργων. Φυσικά το Τμήμα Συντήρησης των Τεχνικών Υπηρεσιών θα λάβει μέριμνα για τις εργασίες σε όλα τα Ειδικά Σχολεία που αποτελούν προτεραιότητα για της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου