ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικοί για εργασία στα βαρέα στο δήμο Βόλου

αρνητικοί-για-εργασία-στα-βαρέα-στο-δή-373697

Μόλις 16 από σύνολο 205 εργαζομένων στην αποκομιδή

Μόλις δεκαέξι άτομα από σύνολο 205 που προσελήφθησαν μέχρι τις 14 Αυγούστου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκειας πέντε μηνών δέχτηκαν τα βαρέα και ανθυγιεινά και εργάζονται στην αποκομιδή απορριμμάτων, στα πληρώματα των απορριμματοφόρων και στις σκούπες.

Οι περισσότεροι κάνουν χρήση των διατάξεων του Νόμου και αρνούνται την απασχόλησή τους στην καθαριότητα στις συνοικίες του Καλλικρατικού δήμου επιλέγοντας εργασία κατά κύριο λόγο στις διοικητικές Υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το επίμαχο πρόγραμμα στη Διεύθυνση απασχολούνται εκτός από τα δεκαέξι άτομα πέντε διοικητικοί υπάλληλοι στη Διεύθυνση και δύο φύλακες.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα που ερωτήθηκε για το θέμα είπε ότι αυτή τη στιγμή οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται από τους διμηνίτες (59 στο σύνολο) με συμβάσεις που λήγουν το Σεπτέμβριο και με 63 εργαζομένους στο πλαίσιο του 8μηνου προγράμματος που τρέχει και λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Το υπάρχον προσωπικό στην αποκομιδή δεν ενισχύθηκε με περισσότερους εργαζόμενους καθώς οι νεοπροσληφθέντες ερωτώνται υποχρεωτικά εάν επιθυμούν να εργαστούν στα βαρέα και είναι αρνητικοί. «Αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι ανάγκες όμως όταν λήξουν οι συμβάσεις των προγραμμάτων που τρέχουν δεν μένει παρά να ελπίζουμε σε νέες προσλήψεις με 8μηνο πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Οι προσλήψεις

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 5μηνης διάρκειας του δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων το σύνολο των θέσεων που εγκρίθηκαν είναι 336.

Αυτές χωρίζονται σε ΠΕ (43), σε ΤΕ (24), ΔΕ (144) και ΥΕ (125). Μέχρι 14/8 που έγιναν οι τελευταίες προσλήψεις από τους 336 παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν εργασία 205 και οι ειδικότητές τους είναι: Γενικών Καθηκόντων, Κλητήρες, ημερήσιοι φύλακες, διοικητικοί, βοηθοί νοσηλευτών, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές.

Οι υπόλοιποι 121 θα προσληφθούν σταδιακά ανάλογα με τις δράσεις όπως για παράδειγμα στους παιδικούς σταθμούς από Σεπτέμβρη.

Ο κ. Πέγιος επισήμανε πάντως ότι σε κάποιες από τις προεγκριμένες θέσεις οι οποίες μάλιστα αντιστοιχούν στο 10% των επιτυχόντων δεν προσκομίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να είναι υποχρεωμένη να προχωρεί στους επόμενους του διαγωνισμού.

Για το προσωπικό του δήμου είπε ότι «είμαστε καλυμμένοι. Πάντοτε βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όμως οι προσλήψεις που διενεργούνται είναι ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, ο οποίος δεν μπορεί να ξεφύγει από το οικονομικό πλαίσιο που μπορεί να αντέξει» συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου