ΤΟΠΙΚΑ

Δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η προσφυγή των κυνηγών

δεκτή-από-την-αποκεντρωμένη-διοίκηση-373705

Ξεμπλοκάρισε η διαδικασία για την έκδοση αδειών

Ξεπεράστηκε το πρόβλημα που προκλήθηκε με την ανανέωση – έκδοση κυνηγετικών αδειών μετά την μη έγκριση του προϋπολογισμού του 2014 λόγω εκπρόθεσμης υποβολής από το Δασαρχείο Βόλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την ιεραρχική προσφυγή του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου και «έλυσε τα χέρια» του Δασαρχείου έστω και την τελευταία στιγμή να κινήσει τη διαδικασία για την έκδοση – ανανέωση αδειών καθώς και την έγκριση του προϋπολογισμού.

Εξάλλου, όπως είπε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, Φίλιππος Γκριναφίδης δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα κακοδιαχείρισης ή οικονομικών ατασθαλιών, καθώς η τροποποίηση του προϋπολογισμού έγινε με αφορμή νέες ανάγκες που προέκυψαν στην εκτέλεση του έργου του Σκοπευτηρίου Βόλου, το οποίο ανεγέρθηκε με έξοδα του Κυνηγετικού Συλλόγου.

«Το θέμα ήταν καθαρά τυπικό όσον αφορά την ημερομηνία υποβολής της τροποποίησης» είπε ο ίδιος. Ετσι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου μπορεί να κανονικά να εκδίδει – θεωρεί τις άδειες και να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Να επισημανθεί ότι η υποβολή αιτήσεων για την ανανέωση – έκδοση της καινούργιας κυνηγετικής άδειας για την περίοδο 2015-2016 τρέχει από προχθές Δευτέρα όταν και ανακοινώθηκε από το υπουργείο Γεωργίας μετά την υπογραφή της σύμβασης για την καινούργια κυνηγετική περίοδο και την έκδοση σχετικού ΦΕΚ.

Τα δικαιολογητικά είναι η ανανέωση της προηγούμενης άδειες με την αναγραφή του αριθμού του κυνηγετικού όπλου καθώς και της ημερομηνίας λήξης της άδειας κατοχής του όπλου, όπως ζητά το Δασαρχείο Βόλου

Οι ανανεώσεις – εκδόσεις νέων κυνηγετικών αδειών γίνονται μέχρι και τέλος της κυνηγετικής περιόδου στις 28 Φεβρουαρίου 2016.

Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου στην οδό Φιλικής Εταιρείας και Νεαπόλεως ή στο τηλέφωνο 2421024783.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο Φίλιππος Γκριναφίδης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου