ΤΟΠΙΚΑ

«Εξαιρούν» τις πολύτεκνες οικογένειες από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας

εξαιρούν-τις-πολύτεκνες-οικογένει-375319

Ιδιαίτερα χαμηλά κρίνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Διάχυτη απογοήτευση ότι το επισιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικά χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια με αποτέλεσμα πολλές πολύτεκνες οικογένειες να μείνουν χωρίς βοήθεια παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο 6ο χρόνο της κρίσης επικρατεί στην Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Η πρόεδρος της Ενωσης, Σουλτάνα Πράπα, είπε ότι δυστυχώς ενώ οι ανάγκες μίας πολύτεκνης οικογένειας είναι πολλαπλάσιες από εκείνες με λιγότερα μέλη ωστόσο αρκετές θα μείνουν εκτός επισιτιστικής βοήθειας.

«Τελευταία φορά που έγινε διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους ήταν το 2012 και πάλι τότε μόνο ένας μικρός αριθμός οικογενειών κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Από σύνολο 3.500 οικογενειών βοήθεια είχαν πάρει μόνο 203 οικογένειες» είπε χαρακτηριστικά.

Οι Ενώσεις Πολυτέκνων αντέδρασαν με τη διακοπή της διανομής τροφίμων, όμως οι Νόμοι ψηφίστηκαν. Δυστυχώς και σήμερα αρκετά μέλη – οικογένειες της Ενωσης θα μείνουν εκτός του επισιτιστικού προγράμματος.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500 ευρώ για ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι τις 26 Αυγούστου. Η διανομή των τροφίμων θα γίνει από πιστοποιημένους υπαλλήλους των δήμων. Η κ. Πράπα είπε ότι παλαιότερα η διανομή γινόταν από τις Ενώσεις.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος με ανακοίνωσή της με τίτλο «Ούτε τρόφιμα στους πολύτεκνους;» τονίζει ότι επί 30 χρόνια που γίνονται διά μέσου των πολυτεκνικών συλλόγων οι διανομές φρούτων – λαχανικών – τροφίμων κατά άψογο τρόπο ουδέποτε τέθηκε θέμα εξαιρέσεως από αυτές των πολύτεκνων οικογενειών.

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τα νέα μνημόνια εγκαινιάζει και την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική της πολιτική, όταν οι γεννήσεις στη χώρα μας τους επτά πρώτους μήνες του 2015, η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική: οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 74.060 και οι γεννήσεις είναι μόλις 52.395, δηλαδή 21.665 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις !!!

Καλεί τέλος τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να αποκαταστήσει τη νέα αδικία που πάει να θεσμοθετηθεί κατά των πολυτέκνων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου