ΤΟΠΙΚΑ

Κρυφή ελπίδα ο Αύγουστος για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας

κρυφή-ελπίδα-ο-αύγουστος-για-τους-ξενο-394315

Οι ξενοδόχοι στοχεύουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Στον Αύγουστο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι ξενοδόχοι, μετά τις τραγικές συνέπειες που η τραπεζική αργία είχε για τον τουρισμό. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που κλείστηκε η συμφωνία, οι κρατήσεις των Ελλήνων τουριστών για διακοπές στη Μαγνησία αυξάνονται, ενώ αυτήν τη στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει κατά μέσο όρο στο 65-70% και στη Σκιάθο στο 85% και βέβαια οφείλεται κατά κύριο λόγο στον εισερχόμενο τουρισμό.

Ο στόχος των ξενοδόχων είναι να δοθεί η ευκαιρία και στους Ελληνες να κάνουν διακοπές και διαμορφώνουν οικονομικά πακέτα και να επιμηκυνθούν οι μέρες του Αυγούστου που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση. Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο κενό, που μένει να καλυφθεί.

«Βέβαια εκείνο το οποίο πάει αρκετά καλά είναι ο εισερχόμενος τουρισμός, ο οποίος πράγματι έχει ανεβεί αν και αυτό δεν ήταν αναμενόμενο αρκετά, με αποτέλεσμα να έχει καλύψει τη μεγάλη ψαλίδα που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες τουρίστες».

Ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε ωστόσο ότι εδώ και δύο εβδομάδες ανεβαίνουν σταδιακά οι κρατήσεις των Ελλήνων για τον Αύγουστο. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη πληρότητα σε όλη τη χερσαία Μαγνησία κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, και σιγά – σιγά ανεβαίνει ολόκληρη την εβδομάδα.

Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπατριώτες να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο και σε αυτήν την κατεύθυνση όλοι οι ξενοδόχοι διαμορφώνουν χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι ξένοι ανέβασαν τον τουρισμό

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Λεβέντης απέδωσε τα ποσοστά πληρότητας στις αυξημένες κρατήσεις των αλλοδαπών κυρίως από βαλκανικές αγορές, αλλά και κλασικές, όπως Γαλλία, ενώ τώρα κάνουν την εμφάνισή τους οι Ιταλοί και ορισμένοι Ισπανοί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκείνο που έχει βοηθήσει το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο κράτησε σε υψηλές πληρότητες τα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, η Μαγνησία δουλεύει με Αγγλους, Γερμανούς, Αυστριακούς και Ολλανδούς, ενώ στη Σκιάθο προστίθενται και οι σκανδιναβικές αγορές.

Ωστόσο, βασικό χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής σεζόν για τους ξενοδόχους είναι τα αυξητικά νούμερα των ξένων τουριστών που δεν συμβαδίζουν με τα ταμεία, τα οποία έχουν χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές. Παρόλα αυτά, ο κ. Λεβέντης είπε ότι οι ξενοδόχοι έχουν μία κρυφή ελπίδα ο Αύγουστος να επεκταθεί σαν μήνας και να ακολουθήσει ένας καλός Σεπτέμβριος αν όλα συνεχίσουν καλά και δεν υπάρξουν προβλήματα.

Να επισημανθεί ότι εντελώς διαφορετική εικόνα υπάρχει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μαγνησία, ενώ στα τουριστικά γραφεία και στη μετακίνηση Βολιωτών υπάρχει απογοητευτικό κλίμα, καθώς τα capital controls δημιουργούν τεράστια προβλήματα, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων να μην μπορούν να κινηθούν, γιατί αδυνατούν να κλείσουν πακέτα για ταξίδια στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου