ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε οριακό σημείο η ΔΕΥΑΑΛ

σε-οριακό-σημείο-η-δευααλ-394408

Στο -50% οι εισπράξεις της επιχείρησης, προβλήματα με τις παραγγελίες των προμηθευτών

Στο σημείο να μην μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για το ρεύμα έφτασε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού. Οι μειωμένες πληρωμές στους λογαριασμούς που προκάλεσαν τα capital controls κατέγραψαν κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Δημοτικής Επιχείρησης, με αποτέλεσμα το ταμείο να μετράει μείον στα έσοδά του ύψους 50%.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ, Ηλίας Δαλακούρας, είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Από τη μία, εξήγησε, παρατηρείται το φαινόμενο να μην καταβάλλονται οι υποχρεώσεις των πολιτών, τουλάχιστον στο σύνολό τους, από την άλλη οι προμηθευτές δεν δίνουν καμία πίστωση χρόνου.

Το δυσμενές κλίμα έχει ενταθεί για τη Δημοτική Επιχείρηση το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ εξήγησε ότι μέχρι τους μήνες Μάιο – Απρίλιο οι εισπράξεις έβγαζαν ίσα – ίσα τα έξοδα της επιχείρησης. «Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Πλέον υπάρχουν λογαριασμοί απλήρωτοι επί τρίμηνο, αλλά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κάποιοι σήμερα δεν καταβάλλουν ούτε έναντι τους λογαριασμούς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι μειωμένες εισπράξεις έχουν σαν συνέπεια η ΔΕΥΑΑΛ να λειτουργεί σε οριακό σημείο. «Πλέον εξασφαλίζονται μετά βίας οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων. Λογαριασμοί στη ΔΕΗ ύψους 80.000 ευρώ είναι απλήρωτοι. Απλήρωτοι είναι και τρέχοντες λογαριασμοί προς τους προμηθευτές», είπε ο κ. Δαλακούρας.

Η Δημοτική Επιχείρηση κατανοεί την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκεται ο κόσμος σήμερα. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ είπε ότι: «κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, ενώ δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα».

Η ΔΕΥΑΑΛ συνεχίζει τις συντηρήσεις στο δίκτυο ύδρευσης με όποια υλικά έχει, ενώ συνεχίζει να υδροδοτεί όλες τις παροχές. «Προς το παρόν παλεύουμε» είπε ο κ. Δαλακούρας, επισημαίνοντας όμως ότι η υφιστάμενη κατάσταση πρέπει να αλλάξει, διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησης.

«Οι Τράπεζες πλέον είναι ανοιχτές εδώ και δύο εβδομάδες. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέλθουν στο ταμείο και να πληρώσουν αν όχι το σύνολο, αλλά τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου