ΑΛΜΥΡΟΣ

«Δίχασαν» το συμβούλιο του Αλμυρού τα τιμολόγια

δίχασαν-το-συμβούλιο-του-αλμυρού-τα-396503

Πολύωρη συζήτηση για τις οφειλές του ΝΠΔΔ στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού

Η μεταφορά των οφειλών του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου στο δήμο Αλμυρού μονοπώλησε την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Επί δύο ώρες η ομάδα πλειοψηφίας και οι παρατάξεις των κ. κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και Νίκου Τσανή διαφωνούσαν σχετικά με το εάν θα έπρεπε τιμολόγια ύψους 15.065 ευρώ να μεταφερθούν στο δήμο Αλμυρού ή όχι, ενώ ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας δυσαρεστημένος για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου.

Η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να μεταφερθούν οι μισθοδοσίες και οι οφειλές προς το ΙΚΑ και όσον αφορά στα τιμολόγια, μόνο εκείνα που μπορούν να εξοφληθούν και τα οποία ανέρχονται στις 22.402 ευρώ.

Οι συνολικές οφειλές του Νομικού Προσώπου, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε ανέρχονταν στα 303.991 ευρώ εκ των οποίων οι 159.985 ευρώ αφορούν σε ανεξόφλητα τιμολόγια, οι 84.798 σε μισθοδοσίες, οι 9.080 σε οφειλή προς το ΙΚΑ και οι 8.571 σε οφειλές προς το Ταμείο Παρακαταθηκών. Ωστόσο, ποσό ύψους 15.065 ευρώ από το σύνολο των ανεξόφλητων τιμολογίων δεν συνοδεύονταν από απόφαση προέδρου.

Οι παρατάξεις των κ. κ. Χατζηκυριάκου και Τσανή ζητούσαν να μεταφερθεί το σύνολο των τιμολογίων στο δήμο και οι προμηθευτές που θα κινηθούν νόμιμα να πληρωθούν μετά την προσκόμιση δικαστικών αποφάσεων.

Τελικά το προεδρείο έθεσε προς ψηφοφορία να μεταφερθεί το σύνολο των οφειλών με επιφύλαξη στο σκέλος εκείνο των τιμολογίων που δεν συνοδεύονταν από αποφάσεις.

Κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής τάχθηκαν οι κ. κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Ολα τα υπόλοιπα θέματα του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ το Σώμα εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου