ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη η κίνηση στις τράπεζες λόγω συντάξεων

αυξημένη-η-κίνηση-στις-τράπεζες-λόγω-σ-396738

Χωρίς, ωστόσο, ιδιαίτερα προβλήματα η εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων

Ομαλά εξελίχθηκε η χθεσινή πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ και του Δημοσίου στις Τράπεζες. Με εξαίρεση την πρωινή αναμονή δεκάδων συνταξιούχων στο άνοιγμα των καταστημάτων, οι ηλικιωμένοι εξυπηρετήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η είσοδος των συνταξιούχων γινόταν απρόσκοπτα, ενώ η εξυπηρέτηση στις ώρες αιχμής δεν ξεπέρασε τη μισή ώρα αναμονής εντός των αιθουσών των Τραπεζών.

Διευθυντικά στελέχη Τραπεζών σχολίαζαν χθες ότι λειτούργησε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να πληρωθούν μέχρι το όριο των 420 ευρώ μέχρι και σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου είτε από τα γκισέ των Τραπεζών είτε από τα Αυτόματα Μηχανήματα Ανάληψης χρημάτων.

Αν και υπήρχε ο φόβος να επαναληφθούν εικόνες μεγάλης αναμονής έξω από τις Τράπεζες, ωστόσο οι συνταξιούχοι εξυπηρετήθηκαν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, όπως συνέβαινε και πριν την εφαρμογή του καθεστώτος των capital controls. Πάντως, υπό το φόβο συνωστισμού πολιτών έξω από τις Τράπεζες με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο, η Eurobank στην οδό Ιάσονος – Ιωλκού τοποθέτησε με απόφαση της Διοίκησης έξω από το υποκατάστημα ομπρέλες και καρέκλες.

Οι υπάλληλοι των Τραπεζών κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αυξημένη κίνηση

Σε κεντρική Τράπεζα του Βόλου οι υπάλληλοι βρήκαν στο άνοιγμα του υποκαταστήματος τουλάχιστον 70-80 άτομα να περιμένουν έξω από την Τράπεζα. Οι πολίτες κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι εξυπηρετήθηκαν μέχρι τις 8.10-8.15 το πρωί.

Η κίνηση στην Τράπεζα συνεχιζόταν μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι, οπότε η αναμονή για εξυπηρέτηση έφτασε στα 20-30 λεπτά της ώρας. Μέχρι και τις 3 το μεσημέρι συνολικά εξυπηρετήθηκαν πάνω από 800 άτομα, τα οποία έκαναν και διπλές και τριπλές διεκπεραιώσεις λογαριασμών.

Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, εκτός από την πληρωμή των συντάξεων, πολίτες πλήρωναν λογαριασμούς της ΔΕΗ, της Εφορίας, των Ταμείων.

Σε άλλη Τράπεζα, το άνοιγμα του υποκαταστήματος βρήκε στην αναμονή περί τα 30-35 άτομα και κλίμα φορτισμένο. Ωστόσο, οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν αμέσως. Η είσοδος στο υποκατάστημα γινόταν επίσης απρόσκοπτα, με το μέσο όρο εξυπηρέτησης κατά άτομο να φτάνει την ώρα αιχμής, που προσδιορίστηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, τα 30-40 λεπτά. Συνολικά μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί πάνω από 600-700 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 και για τρεις μέρες από προχθές Τετάρτη, είναι δυνατή η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.
Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ – 60 ευρώ – 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου