ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι αναφορές στον ΕΟΤ ~ Κατά εταιρείας για ακυρώσεις διακοπών

συνεχίζονται-οι-αναφορές-στον-εοτ-κατ-398614

Τουριστικό γραφείο έβαλε λουκέτο εν μέσω τουριστικής σεζόν

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αναφορές στον ΕΟΤ Βόλου από πολίτες κατά τουριστικού γραφείου, που έβαλε λουκέτο επικαλούμενο οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα οι καλοκαιρινές διακοπές δεκάδων πολιτών να τιναχθούν στον αέρα και οι ίδιοι να φεσωθούν με χιλιάδες ευρώ.

Οι πολίτες είχαν προγραμματίσει τις θερινές τους διακοπές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό και καταβάλλει το προβλεπόμενο κόστος στο ταξιδιωτικό γραφείο.

Ωστόσο, οι εκδρομές τους ακυρώθηκαν όσο έγκαιρα και να τις είχαν προγραμματίσει και οι ίδιοι μπήκαν μέσα ποσά έως και χιλιάδων ευρώ, καθώς το τουριστικό γραφείο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω θερινής σεζόν λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Υπάλληλος του ΕΟΤ ανέφερε ότι: «οι πολίτες είχαν κάνει κρατήσεις και αρκετοί από αυτούς είχαν πληρώσει το σύνολο των χρημάτων, όμως τελικά το γραφείο ενημέρωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του και ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια δεν θα πραγματοποιηθούν. Οι εκδρομές θα ακυρωθούν» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΕΟΤ κράτησε την εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει το τουριστικό γραφείο για να πάρει άδεια πριν μερικά χρόνια, όταν επρόκειτο να λειτουργήσει, όπως προβλέπεται από το Νόμο, όμως τα χρήματα είναι πολύ λίγα για να αποζημιωθούν οι απαιτήσεις των πολιτών.

«Η εγγυητική επιστολή είναι ύψους 5.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των πολιτών όταν και αν προσφύγουν δικαστικά και οι υποθέσεις τους τελεσιδικήσουν», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο ΕΟΤ περιμένει οι πολίτες να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους, ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα της ζημιάς, που έγινε από το κλείσιμο του ταξιδιωτικού γραφείου.

«Τότε εμείς θα κατανείμουμε τα χρήματα ισόποσα όταν εκδοθούν τελεσίδικες αποφάσεις» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο ΕΟΤ έχει ήδη καλέσει την επίμαχη εταιρεία να εξοφλήσει τις οφειλές της με έγγραφα που εστάλησαν και περιμένει τις απαντήσεις των υπευθύνων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου