ΤΟΠΙΚΑ

Στο Κέντρο Υποδοχής μεταφέρθηκαν οι 23 μετανάστες

στο-κέντρο-υποδοχής-μεταφέρθηκαν-οι-23-μ-399165

Κανένα ίχνος δεν άφησαν πίσω τους οι δουλέμποροι

Στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών μεταφέρθηκαν χθες οι 23 μετανάστες που εγκαταλείφτηκαν την Κυριακή το βράδυ στη βραχονησίδα Γιούρα στην Αλόννησο.

Με μέριμνα του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με το Eχpress Skiathos στις 7 το απόγευμα στο Βόλο και η Αστυνομία φρόντισε για τη μεταφορά τους στο Κέντρο Υποδοχής.

Προχθές το βράδυ διανυκτέρευσαν σε κτίριο του δήμου Αλοννήσου, ενώ το απόγευμα ελήφθη μέριμνα και οι αλλοδαποί εξετάστηκαν από γιατρό του περιφερειακού ιατρείου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι καλά στην υγεία τους.

Παροχή βοήθειας έγινε σε μία έγκυο και μία κοπέλα με ζάχαρο, επειδή ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένες. Όλοι οι μετανάστες πάντως διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου συνέχισε την προανάκριση, με τα στοιχεία να κατατείνουν ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη βραχονησίδα με το ίδιο σκάφος που είχαν αποβιβαστεί εκεί και οι 50 μετανάστες στις 23 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου μετά από ειδοποίηση αλιέα στις 6 το πρωί της Δευτέρας, ότι στη βραχονησίδα υπήρχαν άνθρωποι πιθανότατα παράνομοι μετανάστες.

Το Λιμεναρχείο της Αλοννήσου σε συνεργασία με λιμενικούς από τη Σκιάθο κατέβαλε γενναίες προσπάθειες για να εντοπίσει τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν κινδύνευε η ζωή τους.

Στο νησάκι εντοπίστηκαν κατευθείαν οι 15 μετανάστες, όμως οι υπόλοιποι 8 είχαν ανεβεί στα βουνά. Τελικά στις 4 το απόγευμα κατέστη δυνατόν και οι λιμενικοί βρήκαν και τους υπόλοιπους μετανάστες και τους κατέβασαν στην ακτή, ακόμη κι αν χρειάστηκε να κουβαλήσουν τις γυναίκες στην πλάτη, καθώς η περιοχή είναι απόκρυμνη και βραχώδης.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι οι μετανάστες πλήρωσαν για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα 1.000 ευρώ έκαστος. Ωστόσο, οι δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν στην βραχονησίδα παρά την επικράτηση δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού ο υδράργυρος βρισκόταν στο κόκκινο, με κίνδυνο ακόμη και της ίδιας τους της ζωής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου