ΤΟΠΙΚΑ

Ενώνουν τις φωνές τους οι φαρμακοποιοί

ενώνουν-τις-φωνές-τους-οι-φαρμακοποιο-400542

Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου το α’ δεκαήμερο του Αυγούστου

Στην οργάνωση του αγώνα, προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα για την άρση του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος και την πώληση φαρμάκων από μάρκετ, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, οι οποίοι διέρχονται μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με το κράτος να τους έχει απλήρωτους από τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας και Αλμυρού παίρνει τη σκυτάλη και καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση αύριο, Πέμπτη, στις 9.30 το βράδυ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης είπε ότι η Συνέλευση θα εξετάσει τις αποφάσεις των άλλων Συλλόγων και θα πάρει θέση. «Συμβαίνουν αδιανόητα και ανεπίτρεπτα πράγματα. Οι φαρμακοποιοί έχουν μείνει στην εξόφληση του Μαρτίου, όταν ολοκληρώνεται Ιούλιος. Αν και θα έπρεπε να έχουμε πληρωθεί το Μάιο, πληροφορίες λένε ότι θα πληρωθούμε το μισό Απρίλη στα μέσα Αυγούστου και το υπόλοιπο ποσό το Σεπτέμβρη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, τα θέματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της πώλησης φαρμάκων από τα μάρκετ «καίνε» τους φαρμακοποιούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι «εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε αίρονται όλοι οι υφιστάμενοι περιορισμοί, οι οποίοι προβλέπουν πληθυσμιακά κριτήρια στις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένες αποστάσεις. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να ανοίγει φαρμακείο οπουδήποτε θέλει, με αποτέλεσμα ο αθέμιτος ανταγωνισμός να οργιάζει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα φαρμακεία μετρούν ήδη μεγάλη συσσώρευση οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ενώ η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με την πώληση φαρμάκων από τα μάρκετ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα έχει ανεπίτρεπτες, απαράδεκτες και βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους άλλους Συλλόγους για κινητοποιήσεις» είπε ο κ. Ματσιόλης, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των γιατρών κατά του ΕΟΠΥΥ για το θέμα της διακοπής εργασιών.

«Είμαστε αλληλέγγυοι. Η απόφαση του υπουργείου να τους απειλήσει είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί η Πολιτεία από τη μία να μην τηρεί τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες και από την άλλη να καταφεύγει σε τέτοιου είδους εκβιασμούς», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου