ΑΛΜΥΡΟΣ

Βασανιστήριο η κατασκήνωση στον Αγ. Δημήτριο Αχιλλείου

βασανιστήριο-η-κατασκήνωση-στον-αγ-δη-400809

Η Εκκλησία ζητά από τους κατασκηνωτές να αποχωρήσουν- Κατανόηση ζητούν από την Ιερά Μητρόπολη οι οικογένειες

Σε Γολγοθά έχουν εξελιχθεί οι διακοπές για 22 κατασκηνωτές στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου. Ο λόγος; Ότι η επίμαχη έκταση στην οποία φτάνει κανείς αφού διανύσει 5 χιλιόμετρα χωματόδρομου ανήκει στην Εκκλησία και γι’ αυτό τους ζητούν να αποχωρήσουν.

Οι κατασκηνωτές παραθερίζουν εδώ και χρόνια σε παραθαλάσσια έκταση στον Άγιο Δημήτριο. Είναι μεροκαματιάρηδες και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο. Γι’ αυτό το λόγο ζητούν την κατανόηση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, ώστε να συνετισθεί ο ιερέας και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου και να μπορέσουν να παραμείνουν στο χώρο.

Οι ίδιοι υπόσχονται να συμβάλλουν στην αγορά χημικών τουαλετών αλλά και στη γενικότερη φροντίδα και καθαριότητα του χώρου.

Ωστόσο, την Κυριακή ο εφημέριος του Ιερού Ναού και οι Επίτροποι τους επισκέφτηκαν και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Ο Επίτροπος κ. Κωνσταντίνος Κατσαβριάς που ρωτήθηκε είπε ότι το επίμαχο ελαιοπερίβολο εκμισθώνεται και ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το αντίτιμο γιατί οι ελιές έχουν καταστραφεί. Επιπλέον, επισήμανε ότι τόσο στους ελαιώνες όσο και στην παραλία υπάρχουν πολλά απορρίμματα γιατί κανένας δεν μεριμνά για την καθαριότητα. Από την πλευρά του ο εφημέριος Ηλίας Κωτσανίτης είπε ότι πέρυσι εκδηλώθηκε πυρκαγιά από τα υπολείμματα των κατασκηνώσεων. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αφήνουν τις σκηνές τους εκεί όλο το χρόνο ενώ δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα με αποτέλεσμα να διαμαρτύρεται και ο κοντινός οικισμός. «Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται. Οι παραβάτες απειλούνται με πρόστιμο έως 300 ευρώ το κάθε άτομο» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου