ΑΛΜΥΡΟΣ

Απόβαση… αστέρων του χόλιγουντ στον Αλμυρό

απόβαση-αστέρων-του-χόλιγουντ-στον-α-405805

Σάτιρα, αλλά και οργή στον Αλμυρό για την πρόταση Καραζούπη για πώληση των νησιών Κίκυνθος και Αργυρόνησα προκειμένου ο δήμος να αποκτήσει έσοδα

Σε καλοκαιρινή επιθεώρηση που θα ζήλευε και το «Δελφινάριο», παραπέμπει το ύφος της απάντησης που επιφύλαξε ο Δήμος Αλμυρού… στην άνευ προηγουμένου πρόταση που κατέθεσε ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αλμυρού Χρ. Καραζούπης για να βγούνε στο σφυρί νησιά του Αλμυρού με στόχο να κατοχυρώσει ο Δήμος έσοδα.

Σατιρίζοντας… το όλο θέμα ο κ. Εσερίδης, με μοναδικό χιούμορ είναι αλήθεια στην απάντησή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «έχουμε πληροφορίες ότι κατέφθασαν αρκετές προσφορές στο γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού για την αγορά των προς πώληση νησιών, από αστέρες του Hollywood, από εμπόρους αδαμάντων και άλλους» θέλοντας να καταδείξει ότι στερείται κάθε σοβαρότητας η συγκεκριμένη πρόταση, όταν ο Δήμος όπως άλλωστε αναφέρει πιο κάτω, δεν μπορεί να πουλήσει… ούτε ένα δημοτικό αυτοκίνητο παρά μόνο στον ΟΔΔΥ.

Αντίδραση υπήρξε και από τον πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής, Σπύρο Δερβίση, μηχανικό περιβάλλοντος, ο οποίος κατακεραυνώνει τον κ. Καραζούπη και αναφέρεται «στα έργα και τις ημέρες του» ως Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου αλλά και ως εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής κίνησης «Εν Δράσει».

Η απάντηση Εσερίδη

Η μοναδική για την περίπτωση απάντηση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, αυτούσια έχει ως εξής: «Μετά την πρόταση του Προέδρου της «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ κ. Χρήστου Καραζούπη, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού περί πώλησης νησιών του Δήμου, (όταν ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε πώληση ούτε ενός παλιού οχήματος, παρά μόνο παραχώρησης προς τον ΟΔΔΥ) πληροφορίες έχουμε ότι κατέφθασαν αρκετές προσφορές στο γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού για την αγορά των προς πώληση νησιών, από αστέρες του Hollywood, από εμπόρους αδαμάντων (όπως απεικονίζεται ο εν λόγω έμπορος αδαμάντων στην παραπάνω φωτογραφία) καθώς επίσης και από τον Πρόεδρο της Τσέλσι κ. Αμπράμοβιτς από τη Ρωσία και τον Κινέζο Μεγιστάνα Τυχερών Παιχνιδιών Τσου Τσου εν Λάι. Μέσα στις προτάσεις πώλησης αναγράφονται τα νησιά της Αργυρόνησου, τα οποία είναι στην ουσία 3. Αν και έχουν πωληθεί προ εκατονταετίας, προβληματίζει το Δήμαρχο ιδιαιτέρως ώστε να φέρει κάποτε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ποιο από τα τρία νησιά να τεθεί προς πώληση: το αριστερό, το δεξί ή το μεσαίο; Επίσης επαινώ την κάθε προσπάθεια κάθε υπαλλήλου του Δήμου, ο οποίος σκέφτεται με βαθύ στοχασμό την αύξηση των εσόδων αλλά και την καλύτερη λειτουργία του Δήμου».

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης

Ο Σπ. Δερβίσης

Από την πλευρά του ο μηχανικός περιβάλλοντος Σπύρος Δερβίσης με χθεσινή επιστολή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, διερωτάται αν η πρόταση του Χρ. Καραζούπη, είναι εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Ομάδας «Εν Δράσει», αν το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε και ποια ήταν η άποψη των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου σχετικά με το αν συμφωνούν με την πρόταση.

Η επιστολή του συνεχίζει ως εξής: «Γνωρίσαμε τον κ. Καραζούπη ως υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος… έτσι ισχυριζόταν τουλάχιστον!

Αρχικά αποφάσισε να καταγγείλει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Αλμυρού που δίνουν θέσεις εργασίας σε συνδημότες μας! Μόνο αρχικά, γιατί στην πορεία εμφάνιζε δώρα όπως το παράνομο οίκημα στη Οθρυ, ενίσχυση της δράσης του με δωρεάν υπαλλήλους που πλήρωναν άλλοι κ.α.

Μετά εφευρίσκοντας υποτίθεται περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την ξενοδοχειακή επένδυση στις Νήες Σούρπης εναντιώθηκε στην αναπτυξιακή πρόταση που περιελάμβανε 700 άμεσες θέσεις εργασίας και πλέον θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν από τις παράλληλες δράσεις λόγω της λειτουργίας αυτής της επένδυσης!
Επειτα και με την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα διαπίστωσε την «ορθότητα» των απόψεων του Φούχτελ περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων των Δήμων καθώς και άλλων δημοτικών υπηρεσιών, γεγονός που θα οδηγούσε σε απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων..

Εν συνεχεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Πρώτα ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων – Πρασίνων, μετά ως ένθερμος υποστηρικτής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου όπως προκύπτει από δημόσια επιστολή του.

Τελευταία, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας, πάλι με επιστολή του ζητούσε να αναλάβει οργανωτικό ρόλο στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλμυρού, αποφάσισε ότι έχει, περιέργως πως, την δυνατότητα να απασχολεί συνεργάτιδά του από την ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις υπηρεσίες του ΚΕΠ του Δήμου Αλμυρού… Πράξη που εγείρει νομικά, διοικητικά και πειθαρχικά θέματα σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δεοντολογίας και προσπεράστηκε από την διοίκηση με διαδικασίες … fast track!!! Κύριε Καραζούπη αποκαλύψτε, ποιος πλήρωνε την ασφάλεια του συγκεκριμένου ατόμου;

Κατόρθωμα των τελευταίων μηνών, πάλι σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, εκμεταλλευόμενος την θέση που κατέχει στην διοίκηση του Δήμου Αλμυρού κατήγγειλε(!) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντας την αποστομωτική απάντηση της ότι είναι ανεπίτρεπτο να καταφέρεται το νομικό πρόσωπο του δήμου εναντίον του εαυτού του, εκθέτοντας παράλληλα την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Αλμυρού!

Τώρα «αποφάσισε και διέταξε» ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της Ελλάδας πρέπει να πωληθεί η Κίκυνθος και τα Αργυρόνησα!

Για το συμφέρον ποιου κ. Καραζούπη;

Ενδιαφέρεστε για ανάπτυξη επενδύσεων στο δήμο μας κ. Καραζούπη;

Εχετε έτοιμο επενδυτή κ. Καραζούπη

Τι λέει η δημοτική αρχή για όλα αυτά; Είναι τυχαίο ότι ο εν λόγω κύριος είναι προϊστάμενος στο Δήμο Αλμυρού;».

Ο μηχανικός περιβάλλοντος Σπύρος Δερβίσης

Η πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραζούπης πρότεινε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και το Δημοτικό Συμβούλιο να πωληθούν τα νησιά Κίκυνθος και Αργυρόνησα με σκοπό να αποφέρουν έσοδα στο δήμο. Για την πρότασή του στηρίχτηκε σε δημοσίευμα, το οποίο τελικά αποδείχθηκε απάτη με τίτλο «Πωλούνται 17 ελληνικά νησιά, από 3,5 έως 392 εκατ. ευρώ», πίσω από το οποίο κρύβεται η ιταλική εταιρεία Proto Group που ήταν αυτή που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως συγκεκριμένοι σταρ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών. Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα έκανε λόγο για ένα κοινωνικό «πείραμα», προκειμένου να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγηθούν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου