ΤΟΠΙΚΑ

Έξω από τις τράπεζες ο Βόλος αναστενάζει

έξω-από-τις-τράπεζες-ο-βόλος-αναστενάζ-406289

Ουρές και έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Βόλο

Εκνευρισμός, σπρωξίματα, λιποθυμίες… Εξω από κεντρική Τράπεζα του Βόλου, που διαθέτει πολλά ταμεία, χθες το πρωί δίνονταν κυριολεκτικά «μάχη» για την ανάληψη των 300 ευρώ. Οι πολίτες, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, φοβόντουσαν μη δεν καταφέρουν να εξυπηρετηθούν και χάσουν λόγω αλλαγής της εβδομάδας το ποσό των 300 ευρώ, που δικαιούνταν με σωρευτική ανάληψη για τις προηγούμενες μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν υπομονή.

Σε αρκετά υποκαταστήματα Τραπεζών δημιουργήθηκε για ακόμη μία μέρα το αδιαχώρητο με τους πολίτες να περιμένουν κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες το άνοιγμα των υποκαταστημάτων για να πληρωθούν. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε για τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια και το πλήρωμα παρείχε πρώτες βοήθειες όπου όντως ζητήθηκε, ενώ έκανε και μία διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σε κεντρική Τράπεζα υπήρχαν πέντε αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσπαθούσαν να βάλουν σε προτεραιότητα τον κόσμο. Ομως σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπήρχε υπομονή, καθώς πολίτες αρνούνταν να υπακούσουν τις οδηγίες των αστυνομικών. Μέχρι και τη 1.30 το μεσημέρι είχαν διεκπεραιωθεί 1.000 – 1.500 συναλλαγές με τους τραπεζικούς υπαλλήλους να δίνουν τη δική τους μάχη, καθώς οι εξυπηρετούμενοι πραγματοποιούσαν παράλληλα με την πληρωμή τους και άλλες εργασίες.

Συνολικά είχαν εξυπηρετηθεί περί τα 580 άτομα, ενώ η είσοδος – έξοδος γινόταν απρόσκοπτα. Δυστυχώς, όμως, για όσους πολίτες επισκέπτονταν εκείνη την ώρα την Τράπεζα ήταν αδύνατο να πληρωθούν, καθώς ήδη βρίσκονταν σε αναμονή άλλοι 220 πολίτες και ανακοίνωση στο μηχάνημα έκδοσης χαρτιών προτεραιότητας απαγόρευε τη λήψη νέων.

Με το άνοιγμα της Τράπεζας εκατοντάδες πολίτες που επεκτείνονταν σε δύο οικοδομικά τετράγωνα περίμεναν για να πιάσουν σειρά. Αρκετοί βρίσκονταν εκεί από τις 3 τα ξημερώματα, ανέφερε πολίτης που επισκέφτηκε την Τράπεζα στις 6 το πρωί και βρήκε πλήθος κόσμου. Ο ίδιος εξυπηρετήθηκε μετά τις 9.30 το πρωί.

Γύρω στις 11.20 το πρωί συνταξιούχος που βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής της Τράπεζας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε επί τόπου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε άλλη Τράπεζα ο κόσμος ανέμενε επίσης στην είσοδο τους υπαλλήλους για να ανοίξουν το υποκατάστημα. Πολίτης που βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί πήρε χαρτί προτεραιότητας 296. Σε άλλο υποκατάστημα πολίτης που επισκέφτηκε την Τράπεζα από τις 9.33 το πρωί είχε πάρει νούμερο προτεραιότητας 565, ενώ ο αριθμός εξυπηρέτησης μετρούσε 188 άτομα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου