ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα ημερών η πληρωμή των εφημεριών στο Νοσοκομείο Βόλου

θέμα-ημερών-η-πληρωμή-των-εφημεριών-στ-409019

Σε πλήρη λειτουργία ήταν το Νοσοκομείο Βόλου παρά την τραπεζική αργία

Ζήτημα μερικών ημερών είναι η πληρωμή των εφημεριών στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των νυχτερινών και εξαιρέσιμων για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου είναι έτοιμη να κάνει τις πληρωμές όταν ληφθεί η τελική έγκριση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Για τις εφημερίες έχει εγκριθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και αφορά στο β’ τρίμηνο του 2015, καθώς το α’ τρίμηνο έχει αποπληρωθεί. Το κονδύλι αντίστοιχα για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα ανέρχεται στο ποσό των 220.000 ευρώ και αφορά ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Το Νοσοκομείο Βόλου είναι από τα λίγα πανελλαδικά που κατάφερε και πλήρωσε τις εφημερίες των γιατρών το πρώτο τρίμηνο.

Από τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου αναμένεται και η τελική έγκριση της τροποποίησης του ποσού των εξαιρέσιμων με επιπλέον ποσό ύψους περίπου 120.000 – 150.000 ευρώ, για το οποίο υπήρξε η ανταπόκριση και προωθήθηκε μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας στο υπουργείο Υγείας.

Στις μέρες της τραπεζικής αργίας υπήρξε η καλύτερη δυνατή οργάνωση ώστε να μην παρατηρηθεί καμία έλλειψη με τα υλικά τροφοδοσίας και τα φάρμακα. Δεν αναβλήθηκε κανένα χειρουργείο και το Αχιλλοπούλειο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία.

Για να το καταφέρει αυτό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπαλής εξήγησε ότι «καθημερινά γινόταν συσκέψεις ώστε να υπάρχει προγραμματισμός για την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Συζητούσαμε κάθε μέρα με τους Διευθυντές των Κλινικών, του Φαρμακείου, της Οικονομικής Υπηρεσίας ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα». Πράγματι δεν υπήρξε καμία έλλειψη είτε σε ιατρικό υλικό είτε σε τρόφιμα.

Η τελευταία επιχορήγηση του Νοσοκομείου για τις ανάγκες λειτουργίας έγινε πριν από λίγες μέρες και είναι ύψους 400.000 ευρώ. Η προηγούμενη ήταν πριν περίπου ένα μήνα και ήταν ύψους 650.000 ευρώ.

Στις προμήθειες υπάρχει επίσης κανονική ροή. Παρά την τραπεζική αργία και το capital control η Διοίκηση του Νοσοκομείου πλήρωνε κανονικά τους προμηθευτές από τον προϋπολογισμό του, ο οποίος τροφοδοτείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου