ΤΟΠΙΚΑ

Βουνό οι υποχρεώσεις εμπόρων ~ Δύσκολη η κατάσταση στην αγορά

βουνό-οι-υποχρεώσεις-εμπόρων-δύσκολη-409044

Ο εμπορικός κόσμος ζητάει παράταση του συνόλου των υποχρεώσεων που λήγουν τον Ιούλιο

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από τους εμπόρους η χθεσινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να παρατείνει μέχρι τις 31 Ιουλίου την καταβολή των οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. Ωστόσο, ο εμπορικός κλάδος ζητάει επιπλέον παράταση για το σύνολο των υποχρεώσεων που λήγουν τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς οι οφειλές μαζεύονται βουνό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος είπε ότι στις 31 Ιουλίου θα πρέπει να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, η ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, η δόση του Ιούλη στην Εφορία, η ρύθμιση του ΙΚΑ…

Ωστόσο, εξήγησε ότι λόγω του καθεστώτος του capital control τα καταστήματα υπολειτουργούν το διάστημα των τελευταίων είκοσι ημερών. «Η αγορά κινείται ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες του μήνα. Ομως, δεν υπάρχει καμία σχέση με την αντίστοιχη κίνηση τον Ιούλη του 2014» συμπλήρωσε.

Ο εμπορικός κόσμος διεκδικεί να παραταθεί χρονικά η καταβολή του συνόλου των υποχρεώσεων που λήγουν στις 31 Ιουλίου. Ο. Τσέλιος είπε ότι «η οικονομική κατάσταση της αγοράς είναι δύσκολη». Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις επιταγές, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν εντός οκτώ ημερών από την έναρξη της λειτουργίας των τραπεζών.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει παρέμβει σχετικά και οι έμποροι περιμένουν εναγωνίως να δουν ποια θα είναι τα αποτελέσματα. «Είναι άδικο άνθρωποι και επιχειρήσεις να μπαίνουν στον Τειρεσία, ενώ δεν φταίνε οι ίδιοι για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα στην αγορά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Να επισημανθεί ότι η κίνηση στην αγορά είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα αν και τα εμπορικά καταστήματα έχουν εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων. Ο εμπορικός κόσμος διαθέτει τα είδη του φθηνότερα σε ποσοστά που φτάνουν το 30 – 50% σε σχέση με τις αρχικές τιμές. Η αγορά έχει επάρκεια προϊόντων σε εξαιρετική ποιότητα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου