ΑΛΜΥΡΟΣ

Αιτήσεις στο δήμο Αλμυρού για επισιτιστική βοήθεια

αιτήσεις-στο-δήμο-αλμυρού-για-επισιτι-417015

Τα δικαιολογητικά και τα εισοδηματικά κριτήρια για τις παροχές

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους δέχεται ο δήμος Αλμυρού καθημερινά στο διάστημα από τις 8:30 έως τη 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 Αυγούστου 2015.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Ταυτότητα, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., (και των εξαρτώμενων μελών) Εκκαθαριστικό, ΕΝΦΙΑ.

Να επισημανθεί ότι όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση του 2015 δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ωφελούμενοι των παροχών είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση ή οικογένειες με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

Τα εισοδηματικά κριτήρια των ωφελούμενων είναι 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500 ευρώ ετησίως για ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 1.500 για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Οσον αφορά στα περιουσιακά κριτήρια, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

Οι αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους δεξαμενές κολύμβησης, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών, δεν γίνονται δεκτές.

Τα σημεία εξυπηρέτησης των δυνητικά ωφελούμενων για την υποβολή αίτησης είναι το ισόγειο Δημαρχείου – Βιβλιοθήκη όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2422029274 από τους υπαλλήλους Αθανασία Βαλκανιώτη, Αλεξάνδρα Σχούλη, Αθανάσιο Κόκκαλη και Μαρία Παπαβασιλείου. Επιπλέον το ΚΕΠ Σούρπης όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο Αλέξανδρο Χαλάτση στο τηλέφωνο 2422350300 και το ΚΕΠ Πτελεού με υπεύθυνη την κ. Βάγια Καλοπήτα (τηλ: 2422041910 και 2422350400).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αλμυρού υλοποιεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρου, συμμετέχοντας στην Κοινωνική Σύμπραξη Μαγνησίας με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου