ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά αύριο Κυριακή

ανοιχτή-η-αγορά-αύριο-κυριακή-417042

Aπό 11 π.μ. έως 3 μ.μ. -Εως 50% έκπτωση σε ένδυση – υπόδηση

Ποσοστό έκπτωσης ύψους 30-50% πιάνουν τα είδη ένδυσης – υπόδησης την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων. Η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων σε ελκυστικές τιμές και εξαιρετική ποιότητα.

Δειλά – δειλά τα καταστήματα άρχισαν να βλέπουν κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα οπότε τα πάντα είχαν παγώσει λόγω της τραπεζικής αργίας και αρκετές μέρες οι τζίροι ήταν μηδενικοί.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Κώστας Τσέλιος είπε ότι «οι καταναλωτές άρχισαν να κάνουν αγορές όμως και πάλι φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και φόβος καθώς οι εκπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες περσινές.

Η κατάσταση με τις Τράπεζες ακόμη δεν έχει επανέλθει με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομική κατάσταση του καταναλωτή όσο και στην ψυχολογία του» είπε ο ίδιος.

Ενα μεγάλο μέρος των καταναλωτών κάνει αγορές με χρεωστικές κάρτες κατά κύριο λόγο και σε μικρότερο βαθμό με πιστωτικές. «Εξυπηρετούμε τον κόσμο και δεχόμαστε τις κάρτες. Από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε εισπράξεις. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει διευθέτηση στο τραπεζικό σύστημα» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο εμπορικός κόσμος βλέπει τις μέρες του Ιούλη να φεύγουν και αγωνιά τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις στο τέλος του μήνα. Ο κ. Τσέλιος είπε ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν και πάλι να πληρώσουν δόσεις είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε στην Εφορία και βέβαια να καταβάλουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους. Με δεδομένη την κατάσταση πως θα βγουν τα έξοδα αυτά;» αναρωτήθηκε.

Ο εμπορικός κόσμος θέλει οπωσδήποτε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να δοθεί παράταση στην πληρωμή των δόσεων. «Με την υφιστάμενη κατάσταση οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε καν τι θα γίνει με το τραπεζικό σύστημα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του για την εργασία αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας σημειώνει τα εξής:

«Ολοι οι έμποροι περιμέναμε να αλλάξει ο Νόμος και να καταργηθεί η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί η Κυβέρνηση και είχε δηλώσει κατόπιν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης.

Μετά από 6 μήνες αναλγησίας απέναντι στο αίτημα του κλάδου και με το Νόμο που επιτρέπει το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς 8 Κυριακές το χρόνο σε ισχύ, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να προτείνει σε όποιον επιθυμεί και ανοίξει το κατάστημά του αύριο Κυριακή 19/7/2015 (πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων) να λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 15:00» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου