ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια αντιδράσεων για τις Κυριακές

συνέχεια-αντιδράσεων-για-τις-κυριακέ-418659

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» σημειώνουν ότι είναι εξοντωτικό μέτρο για την αγορά

«Οχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας λένε οι «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» και καλούν τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του μέχρι να ανατραπεί ο Νόμος.

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου να έρθει σε επαφή με τα μέλη του και να συγκεντρώσει τις απόψεις τους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι κατά του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων.

Επιπλέον, είτε μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο είτε από τις Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσει ότι τις Κυριακές η αγορά θα παραμένει κλειστή, καθώς ενώ δεν μπορεί να το επιβάλλει, ωστόσο μπορεί να το προτείνει και να το καθιερώσει στην τοπική αγορά.

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» επισημαίνουν ακόμη ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία ενημερωτική καμπάνια προς το καταναλωτικό κοινό, ώστε να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα και προϊόντα και όχι οι πολυεθνικές.

Οπως σημειώνουν, τα μνημονιακά μέτρα, για τα οποία η κυβέρνηση εκβιάστηκε και σύρθηκε να τα υπογράψει, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο την ελληνική κοινωνία.

«Φορολογία 26%, 100% προκαταβολή φόρου, διατήρηση ή και αύξηση ΦΠΑ σε πολλά είδη, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και για τις 52 Κυριακές είναι τα πιο τρανταχτά μέτρα που επιβάλλουν μετά από απροκάλυπτο εκβιασμό οι δανειστές – εκβιαστές.

Η θέση όμως του Εμπορικού κόσμου είναι ενάντια στα μέτρα αυτά και συγκεκριμένα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας» προσθέτουν.

Οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση κατηγορούν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βασίλη Κορκίδη, ότι παρά τη διαφορετική γνώμη του κόσμου δεν έπραξε σχεδόν τίποτα για να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα.

«Από την πλευρά μας ως Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση λέμε ότι οι 52 Κυριακές είναι ένα εξοντωτικό μέτρο για τους αυτοαπασχολούμενους, το οποίο πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση μπορεί να αναγκάστηκε και να εκβιάστηκε για να το αποδεχθεί. Ομως οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να το αντέξουν γιατί είναι ένα μέτρο που ευνοεί μόνο τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα κι όχι την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου