ΤΟΠΙΚΑ

Ηθελαν τρίτη δόση της σύνταξης ~ Καρτέρι συνταξιούχων έξω από τράπεζες

ηθελαν-τρίτη-δόση-της-σύνταξης-καρτέρ-419126

Αυξημένη κίνηση χθες για πληρωμές λογαριασμών

Τελείωσε και η δεύτερη δόση των 120 ευρώ και αρκετοί συνταξιούχοι περίμεναν χθες το πρωί τους τραπεζικούς υπαλλήλους να ανοίξουν τις Τράπεζες για να ενημερωθούν αν μπορούν να κάνουν ακόμη μία ανάληψη χρημάτων.

Δυστυχώς, μία τέτοια εντολή δεν είχε δοθεί στα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να βρεθούν στη δύσκολη θέση να ενημερώσουν ότι δεν γινόταν να καταβάλλουν άλλα χρήματα παρά μόνο σε εκείνους τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν είχαν κάνει λήψη των χρημάτων των προηγούμενων δόσεων.

Η κίνηση χθες στις Τράπεζες του Βόλου ήταν αυξημένη, καθώς πολλοί πολίτες έσπευσαν να καταβάλλουν δόσεις δανείων και λογαριασμών, οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία, ενώ αρκετοί υπέβαλαν νέα αιτήματα για έκδοση καρτών ή παραλάμβαναν κωδικούς και κάρτες.

Στα υποκαταστήματα σταδιακά επιτρέπονται επιπλέον κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, πλέον γίνονται μεταφορές ποσών μεταξύ λογαριασμών στην ίδια τράπεζα.

Επιπλέον σε ΑΤΜ Τραπεζών αποκαταστάθηκαν προβλήματα και ήταν δυνατή η ανάληψη χρημάτων και σε αυτόματα μηχανήματα εγκαταστημένα εκτός των υποκαταστημάτων.

Για ακόμη μία μέρα υπήρξε φοβερή ταλαιπωρία έξω από τα ΑΤΜ με τους πολίτες να στήνονται στη σειρά για να κάνουν την πολυπόθητη ανάληψη των 60 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε πάντως καμία νεότερη πληροφορία για την τραπεζική αργία, η οποία έληγε τα μεσάνυχτα. Τα υποκαταστήματα βρίσκονταν εν αναμονή οδηγιών.

Τελικά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι οι Τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα με τη δυνατότητα για σωρευτική ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ ή τα γκισέ αντί να υποχρεούνται όπως σήμερα να λαμβάνουν καθημερινά 60ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, όποιος πολίτης δεν κάνει χρήση της κάρτας ανάληψης για μια ή δυο ημέρες σημαίνει ότι την τρίτη ημέρα θα δικαιούται να λάβει το ποσό των 120.

Η διευκόλυνση αυτή γίνεται για να αποφευχθούν οι ουρές στα τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, είτε 60 ευρώ κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου