ΤΟΠΙΚΑ

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ

σε-βαρύ-κλίμα-συνεδριάζει-η-διοικούσα-428647

Προσπαθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα – Μεγάλος ο αντίκτυπος της τραπεζικής αργίας στον κλάδο

Με το βλέμμα στραμμένο στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις είναι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί ώστε να συζητήσει πως θα διαχειριστεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο δεκαήμερο στον κλάδο αν και εφόσον κλειστεί η συμφωνία.

«Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της Κυριακής. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία και το τραπεζικό σύστημα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ώστε να συνεχιστούν τα έργα του ΕΣΠΑ και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματά τους» είπε η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα.

Ειδικότερα, το ΤΕΕ προσανατολίζεται να ζητήσει την έκδοση εγγυητικών επιστολών από οποιοδήποτε καθεστώς λειτουργίας των Τραπεζών, καθώς αυτές είναι προαπαιτούμενα και για τη συνέχιση των έργων που διακόπηκαν αλλά και για τη συμμετοχή σε καινούργιους διαγωνισμούς ώστε να μην κηρύσσονται άγονοι.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα επανέλθει το σύστημα των εργολαβιών σε κανονική λειτουργία ώστε να μην έχουμε προβλήματα με την εκπνοή της προθεσμίας για το ΕΣΠΑ και βέβαια να προχωρούν οι νέες δημοπρασίες» εξήγησε η κ. Καπούλα.

Για τους μηχανικούς το πλήγμα από την τραπεζική αργία είναι τεράστιο. Η πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε ότι τα πάντα έχουν παγώσει και χρειάζονται ρυθμίσεις ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η λειτουργία των δημοσίων έργων. «Δεν υπήρξε μηχανικός που να μην πληγεί από αυτή την ιστορία. Το χειρότερο είναι ότι δυστυχώς το μέλλον καταγράφεται αβέβαιο. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα» πρόσθεσε η ίδια.

Στο μεταξύ, σταμάτησε προσωρινά χθες να λειτουργεί το παράρτημα του ΤΣΜΕΔΕ στη Μαγνησία. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «λόγω μετακόμισης της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ Αθηνών από την οδό Κολοκοτρώνη 4 στην οδό Π.Π. Γερμανού 3-5 (Πλατεία Κλαυθμώνος) δεν θα λειτουργεί όχι μόνο η Κεντρική Υπηρεσία των Αθηνών αλλά και όλα τα περιφερειακά γραφεία του Ε.Τ.Α.Α.-ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ & Ε.Δ.Ε.

Συνεπώς το γραφείο μας από 10.07.2015 έως 15.07.2015 δεν θα λειτουργεί λόγω μη λειτουργίας του κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος. Συγκεκριμένα, το γραφείο θα παραμείνει ανοιχτό στις παραπάνω ημερομηνίες αλλά δεν θα μπορεί να χορηγήσει οποιαδήποτε βεβαίωση, εγγυητική επιστολή, ενημέρωση οφειλών των ασφαλισμένων και οποιοδήποτε έγγραφο και πληροφορία, η οποία παρέχεται από το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο μας στηρίζει» καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου