ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισαν την εκτίμηση του κόσμου τα ΕΛΤΑ

κέρδισαν-την-εκτίμηση-του-κόσμου-τα-ελ-428695

Είναι τα μόνα που κατέβαλαν το σύνολο των συντάξεων

Κατακόρυφα αυξήθηκε η κίνηση στα ΕΛΤΑ μετά την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την καταβολή του συνόλου των συντάξεων στους ηλικιωμένους παρά την τραπεζική αργία αλλά και για τη δυνατότητα αποστολής μετρητών με επιταγή ποσών έως 6.000 ευρώ με άμεση παραλαβή από οποιοδήποτε υποκατάστημα της χώρας.

Χθες στη 1.30 το μεσημέρι είχαν ήδη εξυπηρετηθεί 500 συναλλασσόμενοι και η κίνηση συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία ώστε να λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο σπίτι ή στο γκισέ των Ελληνικών Ταχυδρομείων λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν στις ουρές έξω από υποκαταστήματα Τραπεζών και μάλιστα για πληρωμή μόνο του ποσού των 120 ευρώ.

Τα ΕΛΤΑ, όπως επισημάνθηκε, ήταν τα μόνα που κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας κατέβαλαν κανονικά το σύνολο των συντάξεων έστω και με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε όταν τα υποκαταστήματα Τραπεζών κατέβαλαν έναντι για τις συντάξεις.

Μεγάλος όγκος των συναλλασσόμενων έστελνε χθες ποσά έως 6.000 ευρώ για ανάληψη από τους δικαιούχους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της επιλογής του.

Από τις 6 Ιουλίου τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε όλο το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να επιλέξουν μία από τις υπηρεσίες ταχυδρομικών επιταγών που παρέχουν τα ΕΛΤΑ και που επιτρέπει την αποστολή ποσού έως 6.000 ευρώ ανά επιταγή, με χρέωση 6 ευρώ και με άμεση παραλαβή από το δικαιούχο, στο ταχυδρομικό κατάστημα της επιλογής του.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, πολύς κόσμος ενημερωνόταν επί τόπου για την εν λόγω παροχή υπηρεσίας και επέστρεφε στα ΕΛΤΑ για να κάνει τις πληρωμές που ήθελε.

Αρκετοί ήταν και οι συναλλασσόμενοι για πληρωμή λογαριασμών όπως ΔΕΗ και νερό ή άλλων οφειλών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου