ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία και πάλι στις Τράπεζες

ταλαιπωρία-και-πάλι-στις-τράπεζες-431125

Υπομονετικά οι ηλικιωμένοι στη σειρά για τα 120 ευρώ ~ Εκκρεμούν σε αρκετές περιπτώσεις τα αιτήματα για έκδοση καρτών

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε χθες για άλλη μία φορά έξω από τις Τράπεζες τους ηλικιωμένους που πήγαν να πληρωθούν τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ από τις συντάξεις τους. Οι ηλικιωμένοι, είτε επειδή δεν μερίμνησαν το προηγούμενο διάστημα να βγάλουν κάρτα, είτε επειδή αν και υπέβαλαν αίτημα, αυτό ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί, σχημάτιζαν ουρά δεκάδων ατόμων, όταν οι τραπεζικοί υπάλληλοι πήγαν να πιάσουν δουλειά.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ωστόσο, στο πρώτο δίωρο λειτουργίας των περισσοτέρων υποκαταστημάτων με τη «μάχη» των τραπεζικών υπαλλήλων για τη γρηγορότερη δυνατή εξυπηρέτηση, ο κύριος όγκος των πολιτών είχαν εξυπηρετηθεί αν και η αναμονή έξω από τις Τράπεζας ξεκινούσε από τα 15 λεπτά της ώρας και έφτανε και το δίωρο ανάλογα με το υποκατάστημα.

Σε υποκατάστημα Τραπέζης χαρακτηριστικά η αναμονή στις 11.50 το πρωί έφτανε έξω από την Τράπεζα τη μία με μιάμιση ώρα, ενώ ήδη είχαν εξυπηρετηθεί περί τα 300 άτομα. Στο εσωτερικό του υποκαταστήματος οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο, εξυπηρετούνταν ανά 15 λεπτά. Έξω από την Τράπεζα οι δεκάδες συνταξιούχοι περίμεναν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους.

Στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ ανάμεσα στον κόσμο υπήρχαν και ηλικιωμένοι που είχαν βγάλει κάρτα το προηγούμενο διάστημα και εξυπηρετούνταν. Υπήρχαν όμως και παραδείγματα συνταξιούχων που δεν μπορούσαν να πληκτρολογήσουν το σωστό pin και ζητούσαν από τους υπεύθυνους πληροφορίες τι να κάνουν για να βγάλουν λεφτά. Ηλικιωμένη γυναίκα, βλέποντας την αναμονή, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει για το σπίτι της, καθώς είχε άρρωστο άνθρωπο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κέστης που πήγε για να πληρωθεί τα 120 ευρώ είπε ότι υπάρχει μεγάλη αναμονή. Ο ίδιος δεν έβγαλε κάρτα για την πληρωμή της σύνταξή του από ΑΤΜ.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης περίμενε στη σειρά του επί 20-25 λεπτά. Ο ίδιος έκανε την Πέμπτη αίτημα για έκδοση κάρτας, όμως ακόμη περιμένει να του τη στείλουν. Πληρώθηκε κανονικά την πρώτη φορά τα 120 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, όμως έχει πρόβλημα με τα χρήματα που παίρνει από τη Γερμανία, καθώς δεν του τα δίνουν.

Σε άλλο υποκατάστημα Τράπεζας είχαν εξυπηρετηθεί περίπου 300 άτομα, από τα οποία οι 250 ήταν συνταξιούχοι που μπορεί να ήταν συνδικαιούχοι και δεύτερων ή τριών λογαριασμών και να διεκπεραίωναν διπλές και τριπλές δουλειές. Πολίτες ανέφεραν ότι η αναμονή ξεπέρασε το δίωρο.

Ο κ. Βασίλης Γαλανούλης έφτασε στο υποκατάστημα στις 9.15 και κατάφερε να μπει στην Τράπεζα στις 12.00 το μεσημέρι. Ως συνδικαιούχος λογαριασμού έκανε την ανάληψη των 120 ευρώ, καθώς ενώ έκανε αίτηση για να εκδώσει κάρτα ακόμη περιμένει να του τη στείλουν.

Ο κ. Αθανάσιος Βλαχούλης περίμενε επίσης με το χαρτί προτεραιότητας ανά χείρας να γράφει νούμερο 290. Είπε ότι τουλάχιστον ελπίζει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις Τράπεζες. «Κανένας δεν συμφωνεί με τις εξελίξεις με την τραπεζική αργία, όμως οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και υπακοή για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» πρόσθεσε.

Σε άλλο υποκατάστημα Τράπεζας η αναμονή έφτανε τα 45 λεπτά. Ο κ. Σωκράτης Χατζηνικολάου ανέμενε να εξυπηρετηθεί, καθώς το αίτημα για την έκδοση κάρτας θα υλοποιηθεί σε δέκα μέρες από τη στιγμή που το κατέθεσε. Ο ίδιος σχολίασε για τα οικονομικά ότι: «αυτό που συνέβη ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει».

Σε άλλη Τράπεζα στις 12.20 είχαν εξυπηρετηθεί περί τα 600 άτομα και η αναμονή έξω από το υποκατάστημα είχε μειωθεί στα 15 λεπτά της ώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου