ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία αλλά και επιφυλακτικότητα για τις εξελίξεις με το capital control

ανησυχία-αλλά-και-επιφυλακτικότητα-γ-432506

Συνταξιούχοι της Τράπεζας Ελλάδος εκτιμούν την κατάσταση

Εργάστηκαν επί χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος όμως ποτέ δεν είδαν κάτι τέτοιο από κοντά. Οι συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με το capital control με μεγάλο ενδιαφέρον, ανησυχία αλλά και επιφυλακτικότητα.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας Ελλάδος στο Βόλο τόνισαν ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει γυρίσει την Ελλάδα χρόνια πίσω πλην όμως εκτιμούν ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί με μία βιώσιμη συμφωνία.

Η κ. Βαρβάρα Ντόβα που ρωτήθηκε είπε ότι «όλοι ζούμε σε μία αμφιβολία αυτόν τον καιρό με τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ακούγονται διάφορα σενάρια, τα οποία προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει όμως και μεγάλη παραπληροφόρηση».

Ειδικά για την παραπληροφόρηση, αναφέρθηκε στο θέμα του κουρέματος των καταθέσεων τονίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει κάτι που φάνηκε από το ύψος των καταθέσεων που θα κουρεύονταν, το οποίο άλλαζε συνεχώς.

«Σίγουρα βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κουβεντιάζω με συναδέλφους και κανείς δεν ξέρει τίποτα στο κατάστημα που δουλεύει πέραν από τις εντολές που δίνονται για τη διεκπεραίωση. Όλοι πελαγοδρομούμε» συμπλήρωσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, είπε ότι «ακούγαμε και βλέπαμε στις τηλεοράσεις για τραπεζική αργία αλλά πρώτη φορά συμβαίνει στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι το capital control είναι παροδικό».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στις καταθέσεις τονίζοντας ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου καθώς εκεί το πρόβλημα ήταν τραπεζικό.

Ο κ. Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι εάν υπάρξει συμφωνία όλα θα πάρουν το δρόμο της ομαλοποίησης. Ο ίδιος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης καθώς είπε ότι η συμφωνία αποτελεί κοινό συμφέρον.

Μάλιστα εκτίμησε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων οι Τράπεζες είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν, ενώ η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά σε μερικές εβδομάδες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου