ΤΟΠΙΚΑ

Κάνουν εκπτώσεις για να πουλήσουν ~ Οικονομική ασφυξία στην εμπορική αγορά

κάνουν-εκπτώσεις-για-να-πουλήσουν-οικ-434381

Ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να σταθεί όρθιος με νύχια και με δόντια

Σε εκπτώσεις των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης προχωρούν πολλοί έμποροι στην προσπάθειά τους να πουλήσουν τα προϊόντα τους καθώς ο καταναλωτής λόγω της τραπεζικής αργίας είναι φοβισμένος και το σκέπτεται ιδιαίτερα να κάνει αγορές.

Αν και η επίσημη εκπτωτική περίοδος ξεκινά για τη θερινή σεζόν τη Δευτέρα πολλά καταστήματα είτε προτιμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πιο ελκυστικές τιμές είτε υποχωρούν σε εκπτώσεις που ζητούν οι ίδιοι οι καταναλωτές με αφορμή την οικονομική συγκυρία.

Η εμπορική αγορά του Βόλου βιώνει μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία με τα καταστήματα να μετρούν συντριπτικές απώλειες στον τζίρο τους ιδιαίτερα από το Σάββατο και μετά οπότε το δυσμενές κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Κώστας Τσέλιος είπε ότι «ο καταναλωτής είναι φοβισμένος και περιορίζεται στις απολύτως αναγκαίες αγορές, κατάσταση με την οποία η εμπορική αγορά έρχεται αντιμέτωπη εδώ και πολύ καιρό και η οποία όμως τώρα δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο».

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι «η αγορά περιμένει να αποκατασταθεί άμεσα το κλίμα και να βελτιωθεί η ψυχολογία του καταναλωτή. Να λυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα των τελευταίων ημερών».

Πάντως, παρά τα προβλήματα με τις παραγγελίες η εμπορική αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων και με την έναρξη της επίσημης εκπτωτικής περιόδου η οποία θα διαρκέσει έως και τις 31 Αυγούστου ο καταναλωτής θα μπορεί να βρει σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές ποιοτικά είδη.

Τα ποσοστά έκπτωσης θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εμπόρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου