ΤΟΠΙΚΑ

Τα ΚΕΠ παραλαμβάνουν τις κάρτες σίτισης

τα-κεπ-παραλαμβάνουν-τις-κάρτες-σίτισ-434633

Υπό εξέταση οι ενστάσεις των επιλαχόντων του προγράμματος

Τις κάρτες σίτισης ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Μαγνησίας. Τα ΚΕΠ βρίσκονται εν αναμονή εντολής από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προχωρήσουν στη διάθεσή τους. Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των ενστάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ή όχι δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τα ΚΕΠ ή τηλεφωνούν για να ενημερωθούν πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Η περίοδος υποβολής των ενστάσεων έληξε την περασμένη Παρασκευή. Η Επιτροπή του υπουργείου εξετάζει κάθε μία ένσταση ξεχωριστά με βάση και τα επιπλέον δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν.

Στη Μαγνησία αιτήθηκαν ένταξη στο πρόγραμμα πάνω από 2.500 πολίτες, ενώ πανελλαδικά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 240.000 μέχρι 20 Μαΐου, οπότε ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι παροχές που δίνονται είναι: α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένης ηλεκτρικής παροχής στην κύρια κατοικία και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία). β. Επίδομα ενοικίου: 70 ευρώ το μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως. γ. Επιδότηση σίτισης δίνεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα. Κάθε μήνα η κάρτα πιστώνεται με το δικαιούμενο από κάθε άτομο ή οικογένεια ποσό (70 ευρώ το μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως).

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου