ΤΟΠΙΚΑ

Απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση συνταξιούχων ~ Συνεχίστηκε η πληρωμή των 120 ευρώ

απρόσκοπτα-η-εξυπηρέτηση-συνταξιούχ-434953

Ειδική πρόνοια για τους ανέργους για τα επιδόματα ανεργίας

Ομαλοποιήθηκε χθες η πληρωμή συντάξεων στα υποκαταστήματα των Τραπεζών στο Βόλο. Αν και με το άνοιγμα των Τραπεζών οι υπάλληλοι βρήκαν και πάλι κόσμο έξω από τα υποκαταστήματα, ωστόσο ο όγκος των ηλικιωμένων ήταν αισθητά μικρότερος και εξυπηρετήθηκαν άμεσα χωρίς καθυστέρηση χρόνου.

Από την πρώτη ώρα λειτουργίας των υποκαταστημάτων, η είσοδος των ηλικιωμένων γινόταν απρόσκοπτα και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί τα 120 ευρώ τις προηγούμενες μέρες πήραν τα χρήματα κανονικά.

Εξάλλου, οι τραπεζικοί υπάλληλοι συνέχιζαν και χθες όπως από το ξεκίνημα της τραπεζικής αργίας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπήρξαν υποκαταστήματα που έφτασαν να εξυπηρετήσουν πάνω από 1.700 άτομα την ημέρα, ενώ και χθες που δεν υπήρξε αναμονή έξω από τις Τράπεζες, οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετήθηκαν ήταν εκατοντάδες.

Παράλληλα συνεχίστηκε η έκδοση καρτών σε εκείνους τους ηλικιωμένους που είχαν μόνο βιβλιάριο και δεν μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων.

Εως και σήμερα Τετάρτη, που παρατάθηκε η τραπεζική αργία, θα λειτουργούν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για τη χορήγηση της σύνταξης των 120 ευρώ σε όσους συνταξιούχους δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης και οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμη τη σύνταξή τους. Οσοι είχαν πάρει τα 120 ευρώ τις προηγούμενες μέρες δεν μπορούν να κάνουν πρόσθετες αναλήψεις, ενώ μεταξύ των τακτικών αναλήψεων που μπορούν να γίνουν είναι και τα τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίων ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολούμενων για όσους δικαιούχους δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα.

Να επισημανθεί ότι η ταλαιπωρία έξω από τα ΑΤΜ συνεχίζεται με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές προκειμένου να κάνουν αναλήψεις χρημάτων με το πιστωτικό όριο των 60 ευρώ.

Πώς θα πάρουν τα επιδόματά τους οι άνεργοι

Ειδική πρόνοια για τους ανέργους που δεν έχουν κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ, προκειμένου να λάβουν τα επιδόματά τους από τον ΟΑΕΔ, λαμβάνει υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι οι άνεργοι αυτοί μπορούν να επισκέπτονται τα ανοιχτά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και να κάνουν ανάληψη από εκεί, όπως συμβαίνει και με τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα ΑΤΜ. Οπως ισχύει και στην περίπτωση των συνταξιούχων, το μέγιστο ποσό ανάληψης από τα επιδόματα ανεργίας ανέρχεται στα 120 ευρώ. Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση καλύπτει επιδόματα ανεργίας, επιδόματα μακροχρόνια ανέργων ή βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν, οι άνεργοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην τράπεζα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κ.τ.λ.) και δηλωθέν στον ΟΑΕΔ βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου