ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχουν χρήματα για τη δόση ~ Η αγορά δεν τζιράρει για να πληρώσει

δεν-υπάρχουν-χρήματα-για-τη-δόση-η-αγο-436182

Μηδενικές εισπράξεις από το περασμένο Σάββατο στα εμπορικά καταστήματα

Λύση στο οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και στα προβλήματα που εντάθηκαν στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες ζητάει ο εμπορικός κόσμος της πόλης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Κώστας Τσέλιος λέει ότι τα ταμεία των εμπόρων μετρούν μηδενικούς τζίρους από το Σάββατο, ενώ δεδομένης της οικονομικής κατάστασης των τελευταίων εβδομάδων οι έμποροι δεν θα μπορούν να καταβάλουν τη δόση των ρυθμίσεων ούτε στις 10 Ιουλίου και αγωνιούν.

«Δεν ζητάμε τα λεφτά που χάσαμε από το τζίρο το διάστημα των ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Θέλουμε όμως να έχουμε τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, ώστε να μπορούμε να καταβάλουμε τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε συνεπείς. Σαφώς, την Παρασκευή 10 Ιουλίου δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση, καθώς πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος η εμπορική αγορά ξαναγύρισε στη σκληρή πραγματικότητα. «Οι Τράπεζες είναι κλειστές και άλλη μία δύσκολη εβδομάδα -ίσως πιο δύσκολη από την προηγούμενη- ξεκίνησε. Τώρα που τελείωσε το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» χρειάζεται να προτάξουμε μία άλλη λέξη, το «πρέπει».

Πρέπει να ανοίξουν οι Τράπεζες, να σταματήσει η τρομοκρατία, να ηρεμήσει ο κόσμος. Ευχόμαστε με το «ΟΧΙ» και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός να πάρει ακόμη ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του και να πάει έξω να βρει βιώσιμη λύση αλλά ταυτόχρονα να ασχοληθεί και με τα προβλήματα που προέκυψαν στο εσωτερικό» είπε ο κ. Τσέλιος.

Οι απώλειες των εμπορικών καταστημάτων τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο δεν μπορούν να προσμετρηθούν. «Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά όμως δεν λειτουργούσαν κανονικά. Από το Σάββατο το πρόβλημα εντάθηκε, ενώ υπάρχουν προβλήματα με τις προμήθειες των καταστημάτων λόγω της τραπεζικής αργίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνέπεσε σε μία χρονική στιγμή που η αγορά είχε βγει αδύναμη από μία νεκρή περίοδο από τον Δεκέμβριο και μετά, διάστημα κατά το οποίο μετρούσε πτώση στα οικονομικά 30% κάθε μήνα σε σχέση με τους αντίστοιχους το 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου