ΤΟΠΙΚΑ

Περίμεναν μάταια άλλα 120 ευρώ ~ Συνταξιούχοι νόμιζαν ότι θα ξαναπληρωθούν

περίμεναν-μάταια-άλλα-120-ευρώ-συνταξιο-436412

Αναμονή και πάλι έξω από ΑΤΜ, αλλά και Τράπεζες – Κανονικά οι συντάξεις από τα ΕΛΤΑ

Ουρές συνταξιούχων περίμεναν για ακόμη μία φορά τους τραπεζικούς υπαλλήλους έξω από τα υποκαταστήματα με το «καλημέρα», καθώς οι ηλικιωμένοι νόμιζαν ότι μετά την έναρξη της καινούργιας εβδομάδας θα μπορούσαν να κάνουν άλλη μία ανάληψη ύψους 120 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δυστυχώς, τα υποκαταστήματα δεν μπόρεσαν να τους εξυπηρετήσουν, καθώς δεν είχαν καμία εντολή για να πληρώσουν έναντι συντάξεις παρά μόνο αυτή τη μία καταβολή του συνολικού ποσού των 120 ευρώ που αποφασίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Οι Τράπεζες, όπως αναφέρθηκε από διευθυντές υποκαταστημάτων, βρίσκονταν εν αναμονή των αποφάσεων για την τραπεζική αργία, η οποία σύμφωνα με την τελευταία απόφαση έληγε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Κανονικά πληρώθηκαν τα 120 ευρώ όσοι ηλικιωμένοι δεν είχαν προλάβει να εξυπηρετηθούν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διεκπεραιώθηκαν νέα αιτήματα έκδοσης καρτών. Στο μεταξύ, έξω από τα ΑΤΜ συνεχίστηκαν και χθες οι αναλήψεις με ανώτατο πιστωτικό όριο τα 60 ευρώ. Σε αρκετά αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων είχαν εξαντληθεί τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και γι’ αυτό τα ΑΤΜ έβγαζαν 50ευρα.

Να επισημανθεί ότι σχετικά με το επίδομα ανεργίας, από υπεύθυνους Τραπεζών αναφέρθηκε ότι είναι θέμα του ΟΑΕΔ να πιστώσει τους λογαριασμούς.

Κανονικά οι συντάξεις από τα ΕΛΤΑ

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είτε στο σπίτι με ταχυδρόμο είτε από τα γκισέ, ενώ σχετικά με τις συντάξεις του ΝΑΤ τα ΕΛΤΑ κατάφεραν και ξεπέρασαν τα προβλήματα στην Αλόννησο και πλήρωσαν κανονικά τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ σε Αλόννησο και Σκόπελο αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί σήμερα. Η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ αναφέρονται τα εξής: «Ολοκληρώθηκε κανονικά η πληρωμή των συντάξεων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, με την καταβολή ολόκληρου του ποσού σε μετρητά στο σπίτι στους δικαιούχους που έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους.

Στην τρέχουσα συγκυρία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Τα ΕΛΤΑ προσφέρουν σήμερα το μοναδικό τρόπο αποστολής μετρητών στο εσωτερικό της χώρας με ασφάλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία, από τα 1.400 ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία σε όλη τη χώρα, με αρκετά από αυτά να λειτουργούν με διευρυμένο συνεχές ωράριο.

Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε όλο το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να επιλέξουν μία από τις υπηρεσίες ταχυδρομικών επιταγών που παρέχουν τα ΕΛΤΑ και που επιτρέπει την αποστολή ποσού έως 6.000 ευρώ ανά επιταγή, με χρέωση 6 ευρώ και με άμεση παραλαβή από τον δικαιούχο, στο ταχυδρομικό κατάστημα της επιλογής του.

Περισσότερες πληροφορίες σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα και στο www elta.gr».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου