ΤΟΠΙΚΑ

Μικρά προβλήματα στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μαγνησία

μικρά-προβλήματα-στη-διεξαγωγή-του-δη-438126

Με μικρά προβλήματα διεξήχθη χθες στο Βόλο και τη Μαγνησία η εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τον Εφορο Νίκο Πουλάκη, για άλλη μία φορά παρουσιάστηκε το σύνηθες πρόβλημα με τις ελλιπείς συνθέσεις των Εφορευτικών Επιτροπών.

Εκτός από τα τηλεφωνήματα που έγιναν στο Πρωτοδικείο για τη διανομή εκλογικού υλικού από το ΚΚΕ στα εκλογικά κέντρα, δικαστικοί αντιπρόσωποι εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια κι παρήχθη η σχετική ενημέρωση όπου και οποτεδήποτε ζητήθηκε.

Επιπλέον, περισσότεροι από 20-30 υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις τηλεφώνησαν στα Δικαστήρια για να ενημερωθούν ότι για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου σε οποιοδήποτε τμήμα χρειάζεται να έχουν βεβαιώσεις ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στο μεταξύ, σε εκλογικό τμήμα στο πρώην 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας παρουσιάστηκε μεγάλη διαφορά στον αριθμό των εκλογέων σε σχέση με τους εγγεγραμμένους του εκλογικού καταλόγου, με αποτέλεσμα με μέριμνα του Πρωτοδικείου να ενισχυθεί η Εφορευτική Επιτροπή για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.

Στην κάλπη του τμήματος μέχρι και τις 11 το πρωί παρουσιάστηκαν δεκάδες ψηφοφόροι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι και με τις απαραίτητες βεβαιώσεις άσκησαν το δικαίωμα της ψήφου. Για να μην παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αλλά και να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία της ψηφοφορίας η δικαστική αντιπρόσωπος ζήτησε βοήθεια καθώς υπήρχε μεγάλη προσέλευση και έξω από το τμήμα σχηματιζόταν ουρά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου