ΤΟΠΙΚΑ

Ενθουσιασμός σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

ενθουσιασμός-σε-συριζα-ανελ-για-το-απ-438144

Μεγάλο ενθουσιασμό έφερε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην Επιτροπή Στήριξης του «όχι» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μαγνησία, το οποίο έδωσε ευρεία επικράτηση στην πρόταση του «όχι».

Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας είχαν πλημμυρίσει από κόσμο, που χαίρονταν για το αποτέλεσμα της κάλπης συγχαίροντας τους βουλευτές και όλους όσους υποστήριξαν την πρόταση του «όχι». Διατράνωναν τον ενθουσιασμό τους με συνθήματα όπως «καλύτερα μίας ώρας τράπεζα κλειστή παρά 40 χρόνια σκλαβιά και δανειστή», τραγούδια και εναγκαλισμούς.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξάλλου από τις 9.00 το βράδυ έδινε σαφές προβάδισμα στο «όχι», το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς νωρίς το απόγευμα η εικόνα που υπήρχε περιορίζονταν σε διαφορά μερικών ποσοστιαίων μονάδων. Η Επιτροπή Στήριξης του «όχι» ανακοίνωσε ότι για τον εορτασμό του αποτελέσματος θα γίνει γιορτή την Τετάρτη.

Παίρνοντας το λόγο ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βογιατζής είπε ότι πρόκειται για μία συγκλονιστική νίκη του λαού, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης. Ο ίδιος δήλωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ που είναι στη συγκυβέρνηση, ότι «θα συνεχίσουν να είναι στο πλάι του λαού για το μέλλον του τόπου».

Εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης του «όχι», ο κ. Γιάννης Κάιρας δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία δεδομένης της κινητοποίησης όλων των μικρών δυνάμεων κατά της τρόικας και στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Ο ίδιος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος σε μία γιορτή που θα κάνει η Επιτροπή Στήριξης του «όχι» την Τετάρτη σε μέρος που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου