ΤΟΠΙΚΑ

Στα Δημοτολόγια για πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας

στα-δημοτολόγια-για-πιστοποιητικά-τα-438258

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε χθες η διαδικασία ψηφοφορίας με τους περισσότερους εκλογείς να είναι κατατοπισμένοι για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν. Τόσο στο Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία σύμφωνα με πληροφορίες από τα Δημοτολόγια, οι περιπτώσεις πολιτών που δεν γνώριζαν που ήταν εγγεγραμμένοι ήταν μεμονωμένες με κάποιες από αυτές να αφορούν σε ετεροδημότες. Ωστόσο, πολλοί ήταν οι πολίτες που χρειάστηκαν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας ή παραληφθέντος εκλογέα.

Ειδικά στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, τουλάχιστον 60-70 πολίτες διαπιστώθηκε στα εκλογικά τμήματά τους ότι έπρεπε να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Οι πολίτες απευθύνθηκαν στο Δημοτολόγιο, πήραν τα πιστοποιητικά και επέστρεψαν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Η προϊσταμένη των Διοικητικών Θεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας Μαρία Μπλήτα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήταν μικρή η προσέλευση πολιτών που αφορούσε σε αλλαγές εκλογικών τμημάτων καθώς υπήρξαν μικρές διαφορές σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Ως εκ τούτου ο κόσμος γνώριζε σε ποιο από τα 41 εκλογικά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας ψηφίζει.

Ωστόσο, περίπου 60-70 πολίτες που είχαν επισκεφθεί τα εκλογικά τους τμήματα ο δικαστικός αντιπρόσωπος διαπίστωσε ότι υπήρξε κάποιο ζήτημα με τον εκλογέα και ως εκ τούτου απευθύνθηκαν σε εμάς προκειμένου να του δώσουμε κάποιο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή παραληφθέντος εκλογέα και να οδηγηθεί πάλι στο εκλογικό του τμήμα και να ψηφίσει».

Από κει και πέρα η ίδια πρόσθεσε ότι η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου