ΤΟΠΙΚΑ

Για τέταρτη ημέρα σε αναμονή ~ Συνεχίστηκε η πληρωμή συντάξεων

για-τέταρτη-ημέρα-σε-αναμονή-συνεχίστ-440403

Ουρές καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας έξω από τα ΑΤΜ

Συνεχίστηκαν και χθες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τα προβλήματα στην πληρωμή συντάξεων, καθώς ο κύριος όγκος των συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στις Τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει ασφυκτική ατμόσφαιρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 9 π.μ. σε κεντρική Τράπεζα 70χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε την παρέλαβε και τη διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ωστόσο, μέχρι και τις 10 – 10.30 το πρωί οι περισσότεροι συνταξιούχοι είχαν εξυπηρετηθεί, καθώς η αναμονή ήταν μικρότερη σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων ημερών και έτσι η προσέλευση στα περισσότερα υποκαταστήματα γινόταν απρόσκοπτα.

Οι ηλικιωμένοι εξυπηρετούταν με ολιγόλεπτη καθυστέρηση όταν κατεύθυναν στις Τράπεζες είτε για να εισπράξουν τα 120 ευρώ είτε για να εκδώσουν κάρτες πληρωμής.

Παράλληλα διεκπεραιώνονταν και άλλες εργασίες όπως καταθέσεις χρημάτων ή ανάληψη επιδομάτων ανεργίας.

Μέχρι και τη 1 το μεσημέρι αναμονή υπήρχε σε ορισμένα μόνο υποκαταστήματα. Αρκετές Τράπεζες είχαν εξυπηρετήσει τους ηλικιωμένους και θα λειτουργούσαν κανονικά το ωράριό τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, ουρές σχηματίστηκαν χθες για ακόμη μία μέρα έξω από τα ΑΤΜ των Τραπεζών. Οι συναλλασσόμενοι εξυπηρετούταν με μεγάλη καθυστέρηση αλλά κατά διαστήματα η διεκπεραίωση των εργασιών τους γινόταν με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας κατήγγειλε χθες μεθοδεύσεις για αγνόηση του δίκαιου αιτήματος των εκπροσώπων 2.500.000 συνταξιούχων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων και να καταβληθεί όλη η σύνταξη στους δικαιούχους χωρίς το σύστημα των δόσεων.

Επιπλέον, να ανοίξουν οι τράπεζες και να ικανοποιήσουν αυτή την αυταπόδεικτη δίκαιη απαίτηση των πολύπαθων και λεηλατημένων συνταξιούχων από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων της, Ε.Ε. και του κεφαλαίου προς χάριν τους γίνονται όλα.

«Καλούμε τους συνταξιούχους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος μας έπειτα και από αυτή την παύση πληρωμών που ίσως μας προετοιμάζει για τα χειρότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερώνοντας για την παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μαζί με τα Δ.Σ. των Σωματείων την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό και να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε σε βάρος των συνταξιούχων.

Οπως αναφέρει, για άλλη μία φορά η πόρτα του υπουργείου δεν άνοιξε για τους συνταξιούχους λόγω απουσίας του υπουργού, ενώ η ίδια κατάσταση υπήρξε και στην Τράπεζα της Ελλάδας όπου οι οργανώσεις των συνταξιούχων απευθύνθηκαν.

Τα ΕΛΤΑ ολοκληρώνουν την πληρωμή

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με συντονισμένη οργάνωση και λειτουργία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ολοκληρώνουν, σήμερα, σε όλη τη χώρα, την πληρωμή των συντάξεων των δικαιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που έχουν επιλέξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την είσπραξη της σύνταξής τους.

Ειδικότερα έχουν πληρωθεί οι: 36.953 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι 4.770 συνταξιούχοι του ΝΑΤ, ενώ, σήμερα ολοκληρώνεται η πληρωμή των συντάξεων 3.422 δικαιούχων του ΟΑΕΕ και του 94% των συνταξιούχων του ΟΓΑ σε σύνολο 444.298 δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ όλο το ποσό της σύνταξής τους, σε μετρητά, στο σπίτι.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τονίζουν ότι σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία ο μοναδικός τρόπος αποστολής χρημάτων στο εσωτερικό της χώρας είναι με τις ταχυδρομικές επιταγές των ΕΛΤΑ. Πληροφορίες σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα και στο www.elta.gr.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου