ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανησυχία για την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο στον Αλμυρό

ανησυχία-για-την-επιχειρηματικότητα-440440

Εκφράζει ο πρόεδρος της Ενωσης των Επαγγελματοβιοτεχνών, Παν. Μπούντης

Την ανησυχία του για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης.

«Το χειρότερο σενάριο που περιμέναμε ήταν η παράταση ενός προγράμματος για τέσσερις – πέντε μήνες. Δεν περιμέναμε ποτέ ένα δημοψήφισμα γιατί όλοι ξέρουμε τις συνέπειες. Οι επιχειρήσεις ιδίως στην ένδυση – υπόδηση, τα ηλεκτρικά είδη και τα ηλεκτρονικά έχουν μηδενική κίνηση. Ουσιαστικά δεν λειτουργούν καθώς δεν εισπράττουν τίποτα επί μία εβδομάδα, ενώ δεν ξέρουμε και πόσο θα παραταθεί αυτή η κατάσταση» είπε ο ίδιος.

Μόνη εξαίρεση, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών, αποτελούν τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία έχουν περισσότερη δουλειά. «Εμείς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην εξομάλυνση της κατάστασης της χώρας μετά το δημοψήφισμα και στη δημιουργία ενός πλαισίου, ώστε η χώρα να συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί με ένα πρόγραμμα τουλάχιστον τριών – τεσσάρων ετών, το οποίο θα δίνει προοπτική και ηρεμία στην αγορά.

Επίσης, πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το διάστημα να μη διχαστούμε. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι είναι και λαός με παιδεία, λογική και σοφία και ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί και στην παρούσα περίπτωση» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι για να επανεκκινηθεί εκ νέου η αγορά θα χρειαστεί ένα διάστημα μεγαλύτερο της μίας – δύο εβδομάδων. «Θα περάσει αρκετό διάστημα για να επανέλθει η επιχειρηματικότητα και δεν θα είναι το ίδιο με πριν» είπε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί ότι η εμπορική αγορά Αλμυρού από τον Ιανουάριο και μέχρι και τον Ιούνιο μετρούσε κάθε μήνα απώλειες στο τζίρο της τάξεως του 20% σε σχέση με το 2014. «Αυτή τη στιγμή τα καταστήματα έχουν επάρκεια σε εμπορεύματα. Δεν ξέρουμε τι εμπορεύματα θα βρούμε το επόμενο διάστημα προς το Φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα.

Αν οι παραγωγοί των εταιρειών μας θα μπορούν να βρουν πρώτη ύλη καθώς οι εισαγωγές θα είναι δύσκολες και θα απαιτείται πάντα μετρητό το οποίο πλέον δεν υπάρχει» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου