ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα με τις προμήθειες στα περίπτερα

προβλήματα-με-τις-προμήθειες-στα-περί-445214

Ωστόσο, ισχυρές είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές

Ασφυκτικό οικονομικό κλίμα προκαλεί στα περίπτερα η μη καταβολή των συντάξεων, λόγω της τραπεζικής αργίας. Οι βερεσέ αγορές δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν στους περιπτερούχους και οι επαγγελματίες του κλάδου δυσκολεύονται να βγάλουν τις προμήθειες. Όμως, δείχνουν υπομονή και κατανόηση στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει. Υπομονή και κατανόηση δείχνουν και οι φαρμακοποιοί και οι φουρνάρηδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι αγορές στα μαγαζιά της γειτονιάς είναι ισχυρές επενδύσεις και μάλιστα σε μέρες κρίσης.

«Οσοι πρόλαβαν και πληρώθηκαν μέχρι την Παρασκευή πλήρωσαν τις οφειλές τους. Οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν, λόγω των εξελίξεων με την αναγγελία του δημοψηφίσματος. Όμως, οι άνθρωποι ήρθαν στα περίπτερα, ενημέρωσαν ότι έμειναν χωρίς χρήματα και υποσχέθηκαν ότι θα μας ξεπληρώσουν όταν εισπράξουν τα λεφτά τους», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι εξαιτίας της μη καταβολής των συντάξεων όλο το σύστημα έχει γυρίσει ανάποδα. «Εμείς περιμέναμε αυτό το κεφάλαιο για να πληρώσουμε υποχρεώσεις και να κινηθούμε. Οπότε αυτήν τη στιγμή έχουμε μείνει από ρευστό. Δεν μπορούμε να εισπράξουμε, δεν μπορούμε να προμηθευτούμε εμπορεύματα» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Καπνοπωλών είπε ότι: «οι εταιρείες έσφιξαν το ζωνάρι και θέλουν τοις μετρητοίς. Όμως, η στάση χρημάτων υποδηλώνει παύση εμπορίου. Εχουν δίκιο και οι εταιρείες, οι οποίες ζητούν τα λεφτά τους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πάμε σε λουκέτα. Δεν θα έχουμε ούτε να εισπράξουμε ούτε να πουλήσουμε. Πάμε στην καταστροφή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αντίθετα, στα φαρμακεία υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αν και υπάρχει μειωμένη ρευστότητα και οικονομικά προβλήματα λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί έχουν την καλή διάθεση και πιστώνουν τους συνταξιούχους.

«Εχουμε μία άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση με το συνάνθρωπό μας. Προσπαθούμε να τους καταλάβουμε και να μας καταλάβουν. Η κατάσταση με τις Τράπεζες μετακυλύεται και σε εμάς, όμως ευτυχώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων και δεν υπάρχει πολίτης που δεν έχει πάρει τα φάρμακα που χρειάζεται», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης. Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι αρκετοί πλήρωσαν έστω και με έναντι τις υποχρεώσεις τους στο φαρμακείο, το οποίο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αντέξει οικονομικά σε καιρούς κρίσης.

Κατανόηση στις ευτυχώς μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών που αγοράζουν ψωμί βερεσέ δείχνουν και οι φουρνάρηδες. «Δεν είμαστε όπως τα μάρκετ. Είμαστε άνθρωποι. Συμμεριζόμαστε τις ανάγκες των καταναλωτών», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Μαγνησίας Δημήτρης Γκίκας, ο οποίος πάντως, διευκρίνισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων δεν έχουν επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό την κίνηση στα πρατήρια, ώστε αυτές τις μέρες να διακρίνονται διαφορές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου