ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς όριο οι πληρωμές στην Εφορία στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

χωρίς-όριο-οι-πληρωμές-στην-εφορία-στη-445262

Δεν επιβάλλονται εκπρόθεσμοι τόκοι ούτε χάνουν τις ρυθμίσεις όσοι δεν πληρώσουν έγκαιρα τη δόση

Χωρίς το πιστωτικό όριο των 250 ευρώ γίνεται η πληρωμή των λογαριασμών στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Βόλου καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Οι φορολογούμενοι μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στα ταμεία της Εφορίας Βόλου κανονικά ή ηλεκτρονικά. Αν δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν θα τους επιβληθεί κανένας εκπρόθεσμος τόκος ούτε και θα απενταχθούν από τις ρυθμίσεις.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Δ.Ο.Υ. Βόλου: «Για υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων ή και ρυθμισμένων οφειλών που καθίσταται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ) με καταβολή μετρητών στα ΕΛ.ΤΑ ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κλπ) στις κατά τόπους Δ. Ο. Υ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές με τους ανωτέρω τρόπους όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής και δεν θα απόλλυνται οι ρυθμίσεις για το ίδιο διάστημα.

Στα ανωτέρω περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 και μετά.

Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες. Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές, ισχύουν τα προαναφερόμενα.

Όσον αφορά τα Τελωνεία, ήδη τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-icisnet.gr. Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου