ΤΟΠΙΚΑ

«Πάγωσε» η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

πάγωσε-η-υποβολή-των-φορολογικών-δη-445274

Κανονικά η υποβολή ΦΠΑ και ΑΠΔ για τις επιχειρήσεις

Νέα καθυστέρηση σημειώνεται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μετά την αργοπορία κατά περίπου τρεις μήνες για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και τις διευκρινιστικές εγκύκλιους που εκδόθηκαν σταδιακά και πήγαν παρά πολύ πίσω τη διαδικασία, οι λογιστές βρίσκονται και πάλι με τα χέρια δεμένα, καθώς οι πολίτες έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα ΑΤΜ και δεν ανταποκρίνονται στην τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

«Πάγωσε» η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2014. Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων το ενδιαφέρον των φορολογουμένων κατέγραψε κατακόρυφη πτώση. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Αριστείδης Παπανδρέου είπε ότι, η διαδικασία τρέχει κανονικά και με δεδομένους τους αργούς ρυθμούς υποβολής υπάρχει ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Οι πολίτες ανησυχούν για τις πληρωμές. «Μας τηλεφωνούν στα γραφεία και ερωτούν τι να κάνουν. Εμείς λέμε ότι εάν έχουν χρήματα, καλό είναι να καταβάλουν τις οφειλές τους, συμβάλλοντας έτσι στη χώρα, η οποία διέρχεται κρίσιμες στιγμές» είπε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, χθες, έληξε η υποβολή του ΦΠΑ του Μαΐου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, ενώ εξέπνευσε και η προθεσμία για την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση για τα ένσημα του ΙΚΑ.

Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία κανονικά και δεν αμέλησαν την τακτοποίησής τους, καθώς μερίμνησαν έγκαιρα.

Οσον αφορά στο φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων να υποβάλλουν δηλώσεις είτε αυτές αφορούν ΦΠΑ, είτε ΙΚΑ, παρακρατούμενους φόρους ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά. Η πληρωμή τους προς το παρόν έχει πάρει αναστολή, όσο η τραπεζική αργία είναι σε ισχύ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου