ΤΟΠΙΚΑ

Επιδρομή στα μάρκετ για 2η ημέρα, γεμίζοντας καλάθια με είδη μακράς διάρκειας

επιδρομή-στα-μάρκετ-για-2η-ημέρα-γεμίζο-447461

Ουρές στα ταμεία πρωινές, αλλά και απογευματινές ώρες

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε χθες η αυξημένη κίνηση στα σούπερ μάρκετ που παρατηρείται από το Σάββατο, μετά την αναγγελία της διενέργειας δημοψηφίσματος. Τα καρότσια γέμιζαν με τρόφιμα μακράς διαρκείας με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρά μπροστά από τα ταμεία κυρίως πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από σούπερ μάρκετ, υπήρξαν καλάθια με αγορές ακόμη και 200 ευρώ, ποσά που δεν συνηθίζουν να κάνουν οι καταναλωτές καθημερινές μέρες, αλλά Σαββατοκύριακα όταν ετοιμάζονται να εκδράμουν και γι’ αυτό αποδίδονται ευθέως στην οικονομική συγκυρία.

Η πληρωμή στο ταμείο γινόταν τοις μετρητοίς αλλά και με κάρτες, είτε πιστωτικές είτε χρεωστικές, που γίνονταν δεκτές από τα ταμεία.

Η αυξημένη κίνηση προσδιορίζεται στο 30% τουλάχιστον στα μεγάλα κεντρικά μάρκετ, καθώς σε πιο απομακρυσμένα η εικόνα είναι μοιρασμένη με σούπερ μάρκετ να «διακρίνουν» μειωμένη κίνηση συγκριτικά με αυτή του Σαββάτου.

Σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκε ότι μετά την αυξημένη κίνηση του Σαββάτου τα μάρκετ δεν περίμεναν πως χθες Δευτέρα θα υπήρχε εξίσου μεγάλη ζήτηση στα τρόφιμα, ευτυχώς όμως, «είχαν επάρκεια προϊόντων αν και η χθεσινή μέρα δεν ήταν μία τυπική Δευτέρα», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Πολλές αγορές τροφίμων έγιναν πρωινές ώρες κυρίως μετά τις 11, ενώ η κίνηση μειώθηκε το μεσημέρι και αυξήθηκε εκ νέου το απόγευμα με τους υπαλλήλους να βλέπουν και πάλι τους διαδρόμους να γεμίζουν κόσμο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο καταναλωτής φαίνεται φοβισμένος κάτι που διακρίνεται ιδιαίτερα εύκολα από τις επιλογές του. Ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, κονσέρβες, αλλά και χαρτικά, απορρυπαντικά έρχονται σε πρώτη ζήτηση αν και αρκετοί συνέχιζαν να κάνουν τις καθιερωμένες αγορές.

Σε άλλο μάρκετ, επισημάνθηκε ότι υπάρχει σύγχυση στον κόσμο». «Φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα», αναφέρθηκε με την επισήμανση ότι στα καλάθια περιλαμβάνουν και αρκετές κονσέρβες.

Πάντως, τα ράφια των μάρκετ όπως αναφέρθηκε συνεχίζουν να είναι γεμάτα προϊόντα καθώς υπάρχει επάρκεια στην αγορά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου